Sosyal Medya

Dünya

Trump, Adalet Bakan Vekili'ni görevden aldı

ABD Başkanı Donald Trump, nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkenin vatandaşlarına kapıları kapatan kararnameyi uygulamayacağını açıklayan Adalet Bakanı Vekili Sally Yates'i görevden aldı.



Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Trump'ın, Adalet Bakanlığına vekalet eden Yates'i görevden aldığı bildirilerek, “Adalet Bakanı Vekili Sally Yates BirleÅŸik Devletler vatandaÅŸlarını korumaya yönelik tasarlanmış yasal bir kararnameyi uygulamayı reddederek Adalet Bakanlığına ihanet etmiÅŸtir. Bu kararnamenin yasallığı Adalet Bakanlığı Hukuk MüşavirliÄŸi tarafından onaylanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Yates’in eski BaÅŸkan Barack Obama’nın atadığı bir yetkili olduÄŸu ve sınırlar ile yasadışı göçmenlik konularında zayıf olduÄŸu öne sürüldü.

Açıklamada, Yates’in yerine Virginia DoÄŸu Bölge Savcısı Dana Boente’nin atandığı ifade edildi.

Beyaz Saray, Trump'ın Adalet Bakanı adayı Senatör Jeff Sessions'ın bakanlığının onaylanmasının Demokrat senatörler tarafından "siyasi nedenlerle haksız bir şekilde bekletildiğini" savundu.

Açıklamada deÄŸerlendirmesine yer verilen Boente de “Senatör Sessions onaylanana kadar BaÅŸkan Trump’ın kabinesinde görev almaktan onur duyarım. Halkımız ve ulusumuzun korunduÄŸunu temin etmek için ülkemizin yasalarını savunacak ve uygulayacağım” ifadelerini kullandı.

Görevden alınan Yates, bir mektupla Adalet Bakanlığı avukatlarına Trump’ın cuma günü imzaladığı vize yasağı kararını mahkemelerde savunmamaları talimatını vermiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.