Sosyal Medya

Güncel

Çin: "ABD ile savaş artık bir olasılık"

Çinli bir üst düzey askeri yetkili, Donald Trump yönetimindeki ABD'yle savaşın "sadece bir slogan değil" ve "pratik bir gerçek" haline geldiğini açıkladı.



Çinli bir üst düzey askeri yetkili, Trump yönetimindeki ABD'yle savaşın artık bir olasılık haline geldiğini açıkladı.
 
Açıklamalar, Amerika'nın yeni yönetiminden Çin'e yönelik agresif söylemlere yanıt olarak “Çin Halk KurtuluÅŸ Ordusu” web sitesinde yayınlandı.
South China Morning Post gazetesinde yer alan, Savunma SeferberliÄŸi Komisyonu’ndan bir üst düzey yetkilinin açıklamalarına göre ’Trump’ın baÅŸkanlık döneminde çıkabilecek bir savaÅŸ” gibi sözler artık bir slogan deÄŸil, gerçeklik haline geldi.
 
Yetkili ayrıca, gergin günler geçiren Güney ve DoÄŸu Çin Denizi’nde askeri konuÅŸlandırmalar yapılması ve bir diÄŸer bölgesel sıcak nokta olan Kore Yarımadası’nı korumak için bir füze savunma sistemi geliÅŸtirilmesi çaÄŸrısında bulundu.
Donald Trump ve yönetimde bulunan ekibi Çin’e karşı sert bir politika geliÅŸtiriyor. Trump, ülkeyi "para manipülatörü" olarak damgalıyor ve ABD’nin altını oyan ekonomik ve ticari taktikler geliÅŸtirmekle suçluyor.
 
Ayrıca Trump’ın ABD ve Çin arasında 1960’dan beri geçerli olan “Tek Çin” politikasını göz ardı ederek, statüsü tartışmalı olan özerk Tayvan Bölgesi yönetimiyle iletiÅŸime geçmesi ülkeler arasındaki krizi artırıyor. 
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.