Sosyal Medya

Güncel

Papa ve FETÖ görüşmesinin detayı arşivden çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün elebaşı Fetullah Gülen’in, 1998’de Papa 2. Jean Paul ile yaptığı görüşmenin detayları, Dışişleri Bakanlığı arşivlerinden çıktı.



TBMM 15 Temmuz Darbe GiriÅŸimi AraÅŸtırma Komisyonu’na gönderilen yazıya göre, Vatikan ziyaretinde Gülen’i havaalanında o dönemki Vatikan Büyükelçisi Altan Güven tarafından karşıladı. Ziyaretin hemen tüm aÅŸamalarında kendisine dönemin Türkiye Latin Katolik Episkopal Konferansı Genel Sekreteri Monsenyor Georges Marovitch’in eÅŸlik etti. Yazıda yer alan bilgilere göre Papalık Dinlerarası Diyalog Konseyi BaÅŸkanı Kardinal Francis Arinze ile görüşen Gülen, Åžanlıurfa Harran’da çeÅŸitli dinleri inceleyen bir üniversite kurulmasını ve Müslüman ve Hristiyanlar için ortak bir ibadet yeri açılması istedi.

ARAFAT Ä°LE Ä°RTÄ°BAT 

Papa 2. John Paul ile de görüşen Gülen, 9. CumhurbaÅŸkanı Süleyman Demirel’in. davetini hatırlattı ve Kudüs›e gitmeyi arzu ederlerse, Arafat ile bu konuda görüşebileceÄŸini de iletti. Gülen, Vatikan Büyükelçisi Güven’e, Türkiye’ye döndükten sonra dönemin DışiÅŸleri Bakanı Ä°smail Cem'e bilgi sunacağını söyledi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.