Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ümidi kırılan DAEŞ El-Bab'dan kaçıyor

TSK, yaptığı açıklamada DEAŞ'ın ümitlerinin kırıldığını ve El Bab'dan çekilmeye hazırlandığını bildirdi.



TSK’dan yapılan açıklamada, El Bab’ta bulunan sivil halkın DEAÅž’ın tüm tehditlerine raÄŸmen göç etmeyi baÅŸardığı ancak ÅŸehirde halen 15-18 bin civarında sivil halkın bulunduÄŸu belirtildi.

El Bab’taki son durum ile ilgili yapılan açıklamada, su, elektrik gibi temel hizmetler ve asgari yaÅŸam koÅŸullarının yok denecek seviyelere indiÄŸi ve bu nedenle saÄŸlık sorunu yaÅŸayanların hayatlarını kaybettikleri kaydedildi. TSK, ÅŸehirdeki sivil halkın ayrılmaması için DEAÅž terör örgütü mensuplarının propaganda yaptığını ve böylece insanların ÅŸehirden kaçmalarına engel olmaya çalışıldığına dikkat çekti.

DEAŞ ÇEKİLİYOR

Açıklamada, DEAÅž terör örgütünün savunma hatlarını kuvvetlendirmek ve karşılaÅŸtıkları kuvvetlere azami kayıp, hasar verdirmek amacıyla El Bab’ta yaptıkları istihkam çalışmalarına devam ettiÄŸi ve özellikle El Bab-Kadiran yolunda Al-Albi mezrası yakınlarında sürekli istihkam çalışmalarının yürütülmekte olduÄŸu belirtildi. TSK’nın DEAÅž terör örgütünün Bab’taki askeri durumuna yönelik bölgedeki güvenilir kaynaklardan temin ettiÄŸi bilgilere göre son zamanlarda Tunuslu muhacirlerin El Bab’da yoÄŸunluk gösterdiÄŸi, DEAÅž terör örgütünün tüm karargahlarını ve merkezlerini Tadif bölgesine taşıdığı ve morallerinin son derece düşük olduÄŸu kaydedildi. DiÄŸer yandan, Kabasin ile ilgili alınan son bilgilerde DEAÅž’ın ÅŸehirde döşediÄŸi el yapımı mayın ve bombalı tuzakların yerlerini bilen ve bizzat döşeyen kiÅŸilerin hava taarruzunda hayatlarını kaybettiÄŸi, bu ölen teröristlerin ellerindeki haritaya da ulaşılamadığı, bu yüzden bazı terör örgütü mensuplarının mahsur kaldıkları ve hareket alanlarının kısıtlandığı, hatta bazılarının kendi bombalarıyla öldükleri istihbaratının alındığı ifade edildi. TSK, DEAÅž terör örgütünün TSK’nın yürüttüğü kararlı harekattan dolayı ümitlerinin ciddi ÅŸekilde kırıldığını ve El Bab’dan çekilmeye hazırlandığı bilgisinin edinildiÄŸini açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.