Sosyal Medya

Dünya

Çavuşoğlu'nun açıklamaları sonrası Avrupa panikledi

Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunanistan'ın darbeci askerleri geri vermemesi sonrasında yaptığı açıklamalar Avrupa ülkelerini tutuşturdu.



Dün Yunanistan Yüksek Mahkemesi'nin darbeci 8 FETÖ'cü askeri geri vermemesi kararı sonrası DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu tepki gösterdi.

ÇavuÅŸoÄŸlu'nun yaptığı; "Yunanistan ile aramızda Avrupa BirliÄŸi ile imzaladığımız göç anlaÅŸmasının yanında ikili geri kabul anlaÅŸması var. Bu geri kabul anlaÅŸmasının iptali dahil gerekli adımları atacağız. Teröristlere, hainlere, darbecilere sahip çıkan ülkelere biz de olumlu bakamayız. Yunanistan'ın da bunu bilmesi lazım." açıklaması ise Avrupa BirliÄŸi ülkelerinde panik yaratı.

"AVRUPA'DA PANÄ°K HAVASI HAKÄ°M"

YaÅŸanan geliÅŸmelerin ardından NTV Avrupa Temsilcisi Kayhan Karaca yaÅŸananları şöyle anlattı; "Bu durum Avrupa ülkeleri için felaket senaryosu. Dolayısıyla hemen Avrupa BirliÄŸi kulislerinde yankı uyandırdı. Avrupa Komisyonu Sözcüsü az önce yaptığı açıklamada; "Türkiye ile Yunanistan arasında göçmen geri kabul anlaÅŸmasının uygulanmaya devam edeceklerine inandıklarını" söyledi. Bunu Ankara'ya mesaj olarak deÄŸerlendirebiliriz. Åžunu belirtmekte fayda var Türkiye ile Yunanistan arasındaki geri kabul anlaÅŸması Avrupa BirliÄŸi ile Türkiye arasındaki göçmen anlaÅŸmasının temelini oluÅŸturuyor. EÄŸer; Türkiye ile Yunanistan arasındaki geri kabul anlaÅŸması iÅŸlemezse, Türkiye ile Avrupa BirliÄŸi arasındaki geri kabul anlaÅŸması da otomatik olarak rafa kalkmış oluyor, pratikte iÅŸlemeyecek. Avrupa BirliÄŸi kulislerinde bir panik havası hakim ve Türk hükümetinden daha fazla bilgi bekliyorlar. Angela Merkel'in Türkiye ziyareti son anda iptal olmazsa, bu geliÅŸmeler görüşmenin ana konusu olacak."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.