Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak, ABD vatandaşlarına vizeyi gözden geçirecek

Trump'ın Irak'ın da içinde olduğu 7 ülkeye vize verilmesini durdurmasının ardından Irak'tan ABD'ye misilleme geldi..



Irak Parlamentosu Dış Ä°liÅŸkiler Komisyonu üyesi Renas Cano,  Irak'ın ABD vatandaÅŸlarına  vize verilmesi konusunu tekrar gözden geçireceÄŸini belirtti. Rüdaw’a konuÅŸan Cano, ÅŸunları söyledi:

"IRAK DA ABD'YE VÄ°ZE VERMEYÄ° DURDURABÄ°LÄ°R"

"Irak ve Amerika arasında vize iliÅŸkileri aynı prosedürleri içeriyor. ABD BaÅŸkanı’nın Irak vatandaÅŸlarına vize uygulamasının durdurulması kararına karşı, Irak da o ülkenin vatandaÅŸlarına vize vermeyi durdurabilir. EÄŸer Irak ABD’ye böyle bir misillemede bulunursa, çok zarar göreceÄŸiz çünkü Irak’ta IŞİD’e karşı yürüttüğümüz savaÅŸta, çok sayıda Amerikan askeri bize destek oluyor, burada çok sayıda Amerikalı diplomat ve iÅŸadamı bulunuyor. Aynı ÅŸekilde bizim de ABD’de eÄŸitim gören öğrencilerimiz var onlar da zarar görecekler"

MEKTUP, TRUMP'A SUNULACAK

Iraklı parlamenterin verdiÄŸi bilgilere göre, Irak Parlamentosu ve Amerikan Kongresi Dostluk Komisyonu Washington’ı ziyaret ederek vize kararıyla ilgili Irak Parlamentosu tarafından hazırlanan mektubu, ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın OrtadoÄŸu Danışmanı Velid Fars’a sunacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.