Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli: Bizde taban-tavan yok

Partisinin tabanının referandum konusunda MHP yöneticilerinden farklı düşündüğü yönündeki iddialara tepki gösteren Bahçeli, “Bizde taban yoktur, dava arkadaşlarımız vardır. Bizde tavan yoktur, ülkücü şuur hakimdir” dedi.



MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, partisinin tabanının referandumda parti yöneticilerinden farklı düşündüğü yönündeki iddialara tepki gösterdi. Medya patronları Aydın DoÄŸan, Turgay Ciner ve Ferit Åžahenk’i isim vererek eleÅŸtirdi:

“Bunlar diyor ki, MHP’nin tabanı ile tavanı farklı düşünüyor! Dün söylenenler bugün inkar ediliyor, keskin dönüşler oluyormuÅŸ. Tekrar hatırlatıyor, yeniden söylüyorum: Bizde taban yoktur, dava arkadaÅŸlarımız vardır. Bizde tavan yoktur, ülkücü ÅŸuur hakimdir.

MHP’li görünüp, ülkücü kisvesinde dolaÅŸan küçük bir sözde muhalif azınlık kiÅŸisel heves ve hedefleri için olmadık oyunlar içindedir. Bunlar; fitne çaÄŸcılar, elinde ülkücü kanı bulunan aydınlıkçılar, Kandil beslemeleri, FETÖ’cüler, çeyrek aydınlar, CHP ve HDP’yle birliktedir.

Televizyonlarda MHP hakkında atıp tutuluyor. Gazeteleri açıp okuyorum, MHP’yi kesip biçiyorlar. Hepsi hücuma geçmiÅŸ MHP’nin üstüne oynuyor. Çok şükür çiÄŸ süt içmedik ki karnımız aÄŸrısın; yönümüz doÄŸru, siyasetimiz doÄŸrudur.

Åžimdi ÅŸu teklifim herkes tarafından da dikkate alınmalıdır: Madem MHP’de hayırcı muhalifler etkin ve çoÄŸunluktadır, o zaman YSK ayrı bir sandık kursun, başına da müşahit diye Aydın DoÄŸan’ı oturtsun. Olmadı Turgay Ciner, yetmiyorsa Ferit Åžahenk kurulan ayrı sandıklarda görev yapsınlar. Yanlarına kirli ve kinli kalem sahiplerini alsınlar. Ve MHP’li sözde müzmin muhaliflerin ne kadar hayır oyu kullanacağı ortaya çıksın. Bu demokratik teklifimiz de tarafımıza çok görülmesin. Ak koyun-kara koyun ayrılsın, anayasa uzmanı Cingöz Recailerin, yalan ustalarının gerçek yüz ve sayıları belirlensin, belli olsun.

Biz yanlış yapmıyoruz ki telaÅŸa kapılalım. Biz millet için evet, devlet için evet, Cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyoruz. MHP devlet ve millet varlığının güvenceye alınıp güvenli bir ÅŸekilde istiklal içinde istikbale taşınması için evet diyecektir.”

“Devletin ayaÄŸa düşürülmemesi için müdahale gerekiyordu”

“Çareyi vesayet odaklarında, yabancı güçlerin emellerinde deÄŸil, millette gördük” diyen Bahçeli, “Sahip olduÄŸumuz siyaset aklı; dağınıklığı birleÅŸtiren gücü, meseleyi kavrayan özü, nefsin azgınlığını durduran kudreti temsil etmektedir. Devletin ayaÄŸa düşürülmemesi, milletin arada kaynayıp gitmemesi, vatanın hür ve bağımsız olarak devamı için müdahale gerekiyordu” ifadelerini de kullandı.

“Profesyonel nifakçılar kampanyalarına çoktan baÅŸladılar”

Referandum öncesinde ‘felaket üretmeye niyetlenenler’in fırsat kolladığını söyleyen Bahçeli, “Referandum üzerinden milleti fikir ve duygu planında ayrıştırmayı amaçlayan profesyonel nifakçılar kampanyalarına çoktan baÅŸladılar. Bir yanda evet, diÄŸer yanda hayır diyenler devamlı surette tahkim edilirken, cepheleÅŸme ve siyasal çatlaklar da derinleÅŸmektedir” dedi.

Kaynak: Twitter

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.