Sosyal Medya

Çavuşoğlu İsrail yolcusu

7-8 Şubat’ta İsrail’in Tel Aviv şehrinde yapılacak olan Akdeniz Turizm Fuarı’nda ilişkilerin normalleşmesinin ardından ilk kez Türkiye’den bakan düzeyinde katılım olması bekleniyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, düzenlediği basın toplantısında Çavuşoğlu’nun bu fuara katılabileceğini söyledi.



31 Mayıs 2010’da Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda Ä°srail’in düzenlediÄŸi ve dokuz Türk’ün öldürülmesiyle sonuçlanan saldırıdan sonra Ankara-Tel Aviv iliÅŸkileri kopma noktasına gelmiÅŸti. Ä°liÅŸkiler, 27 Haziran’da imzalanan anlaÅŸmayla normale dönmüş, ardından yıl sonunda karşılıklı büyükelçiler atanmıştı.
 
Al Jazeera’ye konuyla ilgili bilgi veren bir dışiÅŸleri yetkilisi, normalleÅŸme sonrası önceliÄŸin güvenlik iÅŸbirliÄŸi, turizm ve ticari iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi olduÄŸunu söyledi. ÇavuÅŸoÄŸlu’nun turizm fuarına katılacak olması, turizm konusundaki iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtirmek için verilen önemi de göstermesi açısından önemli.
 
Aynı yetkili, THY’nin Ä°srail’e en fazla yolcu taşıyan ikinci büyük havayolu ÅŸirketi olduÄŸunu hatırlatarak, vize kolaylığının saÄŸlanmasının da gündemde olduÄŸunu söyledi.
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.