Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suudi yazardan Filistinlilere skandal tavsiye

Suudi Arabistan’ın önde gelen gazetelerinden El-Cezire yazarı Muhammed Al-i Şeyh, 24 Ocak’da yayınlanan yazısında Filistinlilerin silahlı mücadeleyi bırakması gerektiğini ve önlerinde Siyonist İsrail’le barıştan başka seçenek olmadığını ileri sürdü.



Suudi yazar, ‘Filistinlilerin barıştan baÅŸka seçeneÄŸi yok’ baÅŸlıklı yazısında; Filistinlileri ‘göstermelik Müslümanlar’ olarak nitelendirirken, Filistinlilerin Siyonist rejime karşı silahlı direniÅŸini eleÅŸtirerek bunun ‘siyasi intihar’ olduÄŸunu söyledi ve bunu ancak siyasi cahillerin kabul edebileceÄŸini iddia etti.

 Filistin Haber Ajansı'nın geçtiÄŸi habere göre Suudi yazar Muhammed Al-i Åžeyh; Filistin halkının Siyonistlerin iÅŸgalleri ve baskıları karşısındaki direniÅŸini eleÅŸtirerek onlardan Siyonist Rejime teslim olmalarını istedi.

  “Filistinlilerin barıştan baÅŸka (Siyonistlerle) seçenekleri yoktur” baÅŸlığıyla yayınlanan yazıda ÅŸu ifadeler yer aldı:

 ‘Amerika Parlamentosundaki seçimlerin büyük destekçilerden 10 tanesinden 7’si Yahudi’dir. Bununla birlikte Amerika’daki Yahudi teÅŸkilatı AIPAC Amerika BirleÅŸik Devletleri’nde etkili en önemli lobidir ve bu konu Amerika Kongresinin, Ä°srail’in kendi Knesset TeÅŸkilatından daha çok Ä°srail havası yansıtmasına ve ona yardım etmesine neden olmaktadır.’

 Yazının devamında iÅŸgal rejimine karşı direniÅŸ gösteren Filistinliler “Göstermelik Müslümanlar” olarak nitelendirilerek ÅŸu ifadelerde bulunuldu: ‘Bu gerçeÄŸi ve bu eylemlerin ne gibi sonuçlar doÄŸuracağını birçok Arap ve Gazze Åžeridindeki göstermelik Müslümanlar anlamıyorlar. Bu, Ä°srail’in konumunu dünyadaki en güçlü ülke olan Amerika’dan aldığını göstermektedir.

Filistinlilerin iÅŸgalci rejim karşısındaki silahlı direniÅŸini eleÅŸtirilerek onların bu eylemlerini siyasi intihar olarak nitelendiiren iÅŸbirlikçi yazar; ‘Büyük güçlerle mücadele etmek için uzlaÅŸmayı bir kenara bırakıp silahlı direniÅŸe dayanmak siyasi bir intihardır ve bu durumu sadece siyaset dünyasından cahil kiÅŸiler kabul edebilir.’ ifadeleriyle küstahlığın ve teslimiyetciliÄŸin örneÄŸini sergiledi.

Muhammed Al-i Şeyh yazısında Filistinlileri iki devletli çözüm yolunu kabul etmeye teşvik etti ama yazısının devamında İsraillilerin bu çözüm yolunu kabul etmeyeceklerini ve bu çözüm yolundan kurtulmaya çalıştıklarını itiraf etti.

 Yazının devamı ÅŸu ÅŸekilde:

‘Bu ÅŸartlarda, ben iki devletli çözüm yolunun mümkün olan tek yol olduÄŸuna ve uluslararası toplumun bunu destekleyeceÄŸine inanıyorum.

Siyaset bildiklerini zanneden sol milliyetçilerin ve göstermelik Müslümanların ve Åžii ve Sünnilerin ısrar ettikleri silahlı direniÅŸ, nihayetinde saÄŸcı Ä°sraillilerin lehine  sonlanacak ve Ä°sraillilerin mevzilerini güçlendirerek Filistinlilerin uzlaÅŸma niyetinde olmadıkları ve tek çözümün savaÅŸ olduÄŸu yönünde ellerine bahane verecektir.

Filistinlilerin bilmesi gereken baÅŸka bir nokta ise, bugün Arapların dünkü Araplar olmadığı ve Filistin davasının ve meselesinin Arapların gözünde eski deÄŸerini ve konumunu kaybettiÄŸi ve artık ilk meseleleri olmadığıdır. Çünkü iç savaÅŸlar dört Arap ülkesini yıkmıştır.’

 ‘Filistinlilere ÅŸunları tavsiye ediyorum; kendini büyük görmek ve inat, zarardan baÅŸka bir ÅŸey getirmeyecektir ve sonunda bu inadın ve kibrin bedelini ödeyecek olan siz Filistinlilerden baÅŸkası olmayacaktır.’

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.