Sosyal Medya

Coğrafyamız

Muhalifler Nusra'ya karşı birleşti

Suriye’de eski adı Nusra Cephesi olan Şam’ın Fethi Cephesi’nin saldırısına maruz kalan muhalif gruplar, bir diğer etkili grup olan Ahrar-u Şam'a katılma kararı aldı.



Suriye’nin kuzeybatısında muhaliflerin denetimindeki bölgelerde Nusra Cephesi ile muhalif gruplar arasındaki gerginlik devam ediyor. Nusra Cephesi’nin Özgür Suriye Ordusu ÅŸemsiyesi altında bulunan bazı gruplara saldırmasıyla baÅŸlayan gerilimin ardından altı silahlı grup, önde gelen silahlı muhalif örgüt Ahrar-uÅŸ Åžam'a katılma kararı aldı.

Ahrar-uÅŸ Åžam'a katılan gruplar şöyle: Åžam’ın Åžahinleri (Sukur-uÅŸ Åžam), Ä°slam Ordusu (Ceyşüul Ä°slam) Ä°dlib TeÅŸkilatı, Åžam’ın Devrimcileri (Suvvar-uÅŸ Åžam), Cephe Åžamiye Batı Halep TeÅŸkilatı, Müzahitler Ordusu (CeyÅŸ-ul Mücahidin), Fastakım Kema Umirt Grubu.

Ä°slami referanslı Ahrar-uÅŸ Åžam, bundan böyle bu gruplara ait herhangi bir karargaha ya da güvenlik kontrol noktasına yönelik saldırıları kendilerine yapılmış gibi kabul edeceÄŸini ve bunun bir ‘savaÅŸ ilanı’ olacağını duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.