Sosyal Medya

Güncel

Le Pen'de 'milli para' dedi

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, günlük hayatta ulusal para birimine geçilmesini önerdi.



Euro-1 radyo kanalına konuÅŸan aşırı saÄŸcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, "Fransızlar günlük yaÅŸamda kendi ulusal paralarını kullanmalı. Fransızların cüzdanında kendi ulusal paraları olmalı" dedi.

Le Pen, bununla devletlerarası ve büyük şirketler arasındaki ilişkilerde ortak para biriminin kullanılabileceğini ifade etti.

Aşırı sağcı lider, "Geçmişte olduğu gibi şirketler arasında Ecu gibi ortak bir para birimi kullanılabilir. Bu para birimi doğrudan Fransızları ilgilendirmek zorunda değil. Bunu devletler ve büyük şirketler kullanabilir" ifadelerini kullandı.

Euro ortak birimine geçilmesinin baÅŸarısızlıkla sonuçlandığını savunan Le Pen, "Aralarında 4 kez Nobel ekonomi ödülü almış, 140’a yakın ekonomist euro para biriminin ekonomik rekabet için engel teÅŸkil ettiÄŸi ve bunun sonucunda da iÅŸsizliÄŸin arttığı görüşünde" dedi.

Le Pen geçtiÄŸimiz hafta sonu da, Avrupa BirliÄŸi'nin (AB) tüm branÅŸlarda baÅŸarısız olduÄŸunu savunmuÅŸ, "AB öldü ancak farkında deÄŸil" diye konuÅŸmuÅŸtu.

Fransa’da cumhurbaÅŸkanlığı seçimleri Nisan ve Mayıs ayında iki turlu düzenlenecek.

Son anketler Le Pen’in ikinci tura rahat bir ÅŸekilde kalacağını ortaya koyuyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.