Sosyal Medya

Bütün abiler devlet kadrolarına yerleşsin

FETÖ



ÖSYM’nin düzenlediÄŸi son 15 yılın tüm sınavlarıyla ilgili soruÅŸturamyı yürüten Ankara BaÅŸsavcılığı Anayasal Düzene Karşı Ä°ÅŸlenen Suçlar SoruÅŸturma Bürosu, FETÖ’nün neden 2010’da açık verdiÄŸinin cevabını buldu. Yapılan tespitlere göre, 1980’li yıllardan bu yana kısmen 50-100 kiÅŸilik gruplar halinde hemen her sınavda devlet kadrolarına sızmayı baÅŸaran örgütün 2010 yılında yeni bir aÅŸamaya geçtiÄŸi anlaşıldı. Buna göre FETÖ, ‘örgüt abilerinin’ tamamına devlet kadolarına girin talimatını verdi. Bu nedenle de sızdırılan sorular Türkiye’nin dört bir yanındaki FETÖ ‘abilerine’ dağıtıldı. Soruların çok sayıda örgüt üyesine ulaÅŸması da sınavın genel ortalamalarına yansıdı. 2002’de baÅŸlayan KPSS’de ilk kez baÅŸarı ortalaması olaÄŸandışı yükseldi. Savcılık ayrıca, örgütün yeni gelenlere de yer açmak için tüm ‘abilere’ devlet kadrolarına girin talimatı verdiÄŸini belirledi.
 
Savcılığın ulaÅŸtığı son derece önemli bu tespitin ardından yürütülen çalışmada, çalınan soruları yemin ederek alan ve ÅŸu anda şüpheli olarak dosyada yer alan ‘örgüt abilerinin’ tamamına yakınının soruları hiçkimseyle paylaÅŸmayıp sınava girdiÄŸi belirlendi. Ancak çok az sayıda şüphelinin ise soruları yakınlarıyla paylaÅŸtığı saptandı. Åžu ana kadar dört iddianamenin hazırlandığı ve soruÅŸturmanın da devam ettiÄŸi dosyadaki şüphelilerin birçoÄŸunun da ‘abi’ konumunda olduÄŸu öğrenildi. Öte yandan, 15 Temmuz’daki darbe giriÅŸimi baÅŸta olmak üzere FETÖ ile ilgili yürütülen soruÅŸturmalarda şüpheli olan örgüt abilerinin de KPSS dosyasında olduÄŸu kaydedildi.
 
‘HALKA TANK TOPUYLA ATEÅž EDÄ°N’
15 Temmuz’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nı iÅŸgal etmeye giden 62 darbecinin yargılanması Silivri’de devam edildi. Davanın 3’üncü duruÅŸmasında tutuklu sanıklar sorgulandı. Uzman ÇavuÅŸ Kadir Uyar sorgusunda, terör saldırısı nedeniyle Sabiha Gökçen’e gittiklerini, darbe giriÅŸimini orada toplanan halktan öğrendiÄŸini belirterek, “Orada öndeki tanklar bariyerleri eziyordu. Bülük komutanını bulamadım. Telefonla aradım, Fenerbahçe orduevine gitmiÅŸ. MeÄŸerse 20 askerle bizi ateÅŸe atmış. Telefonda bana, ‘başının çaresine bak’ dedi” dedi. Dört yıllık askeri personel olduÄŸunu söyleyen Uzman ErbaÅŸ Adil Aldemir, “Havaalanına gittiÄŸimizde halkla karşılaÅŸtık. Tanka çıktılar, havaya ateÅŸ açıldı. UÄŸur Can Bekhan, size ateÅŸ emrini kim verdi dedi. O sırada Yarbay Åžakir Cınar telsizden, ‘halkı yaklaÅŸtırmayın ateÅŸ edin, gerekirse tank topuyla ateÅŸ edin’ diye emir verdi. Çıldırmış bir vaziyette bağırıyordu. Bizler suçsuzuz. Beni görevlendiren kiÅŸi ÅŸu anda El Bab’da çatışıyor. Ama ben buradayım ve terörist olarak yargılanıyorum” dedi.
 
Öte yandan KHK ile Yargıtaydan ihraç edilenlerden FETÖ şüphelisi 52 kiÅŸi hakkında Ankara BaÅŸsavcılığınca yakalama kararı çıkartıldı. Karar doÄŸrultusunda harekete geçen Ankara polisi, aralarında katip ve memurların da bulunduÄŸu eski Yargıtay çalışanı 26 kiÅŸiyi düzenledikleri eÅŸ zamanlı operasyonlarla gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin bazılarının FETÖ’nün ‘haberleÅŸme ağı’ ByLock’u kullandıkları belirlendi. Operasyonların devam ettiÄŸi ve firari şüphelilerin yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.