Sosyal Medya

Dünya

Avusturalya'da başörtülü ilanlara bombalı tehdit

Avustralya'da Avustralya Günü için hazırlanan iki başörtülü kızın yer aldığı afişi panosuna koyan Canberra Tiyatro Merkezi bombalanmakla tehdit edildi



Avustralya'da Avustralya Günü için hazırlanan iki başörtülü kızın yer aldığı afiÅŸi bina giriÅŸindeki ekrana koyan Canberra Tiyatro Merkezi bomba tehdidi aldı.

Avustralya Yayın Kurumu ABC’de yer alan habere göre, Avustralya Günü için hazırlanan ve iki başörtülü kızın yer aldığı afiÅŸi bina giriÅŸindeki ekrana koyan ve aynı zamanda sosyal medya Ã¼zerinden paylaÅŸan Canberra Tiyatro Merkezi, Ä°slam karşıtı ırkçı gruplar tarafından bombalanmakla tehdit edildi.

Canberra Tiyatro Merkezi'nin söz konusu afiÅŸi sosyal medya üzerinden paylaşımına iliÅŸkin üyelerini bilgilendiren Ä°slam karşıtı ırkçı grup Respect Australia, üyelerine tepki göstermeleri çaÄŸrısında bulundu. Canberra Tiyatro Merkezi’ni sosyal medya üzerinden tehdit eden Ä°slam karşıtları, "bombalayın", "yakarak indirin" ÅŸeklinde mesajlar paylaÅŸtı.

Tiyatro Merkezi, gelen tehditler üzerine paylaşımı kaldırdı fakat afiÅŸin yarın kutlanacak Avustralya Günü’ne kadar merkez giriÅŸindeki panoda kalacağını açıkladı.

"BU GENÇ KIZLARIN İMAJI ÇOK KÜLTÜRLÜLÜĞÜN HARİKA BİR GÖSTERGESİDİR"

Avustralya BaÅŸkent Bölgesi (ACT) hükümeti tarafından yapılan açıklamada, ‘‘Bu genç kızların imajı çok kültürlülüğün harika bir örneÄŸidir. Bu kızlar onurlu Avustralyalılar, aynı zamanda da geldikleri ülkeye saygılılar. Herkes tarafından bu görülmeli ve kutlanmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

"YAPSAK DA YAPMASAK DA LANETLÄ°YÄ°Z"

Canberra Çok Kültürlü Topluluk Forumu BaÅŸkanı Diana Abdel-Rahman, tehditler karşında ÅŸaÅŸkın olduÄŸunu belirterek "Böyle bir ÅŸeyin Canberra’da gerçekleÅŸmesi ÅŸoke edici." dedi.

Abdel-Rahman, "Beni endişelendiren şey Müslümanları tehdit eden ve küfreden insanlarla, Müslümanların Avustralya toplumuna adapte olmadıkları veya bir parçası olmadıklarından şikayet eden insanların aynı olması. Bazen düşünüyorum ki yapsak da yapmasak da lanetliyiz." dedi.

Avustralya'da her yıl 26 Ocak’ta resmi tatil ilan edilerek törenlerle kutlanan Avustralya Günü için hazırlanan reklam panolarında, bu yıl Avustralya bayrakları taşıyan iki başörtülü kızın fotoÄŸraflarının bulunduÄŸu afiÅŸlere de yer verilmiÅŸti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.