Sosyal Medya

Dünya

'Asıl başarı Türkiye ve Rusya'nın'

Kazakistan Dişişleri Bakan Yardımcısı Roman Vasilenko, Astana'da yapılan Suriye görüşmelerinde asıl başarının Türkiye ve Rusya'ya ait olduğunu söyledi.



Astana görüşmelerinin yapıldığı Rixos Oteli'nde konuÅŸan Roman Vasilenko gazetecilere yaptığı açıklamada "Düne kadar çatışan Suriyeli taraflar Ankara ve Moskova'nın sayesinde ilk kez masaya oturdu. Astana görüşmelerinin organize edilmesi için çok çaba harcadık. Görüşmeler yapılmadan önce kimlerin katılıp katılmayacağı hususunda çok zorluklar oldu. Kolay deÄŸildi. Taraflar, Suriye'deki silahlı mühalifler ve resmi yetkilileri altı yılır ilk kez bir araya geldiler. Kazakistan olarak böyle bir organizasyon yapmakla büyük bir deneyim kazandık. TürkiyeRusya ve Ä°ran'ın burada ciddi desteÄŸi oldu" ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE VE RUSYA OLMASAYDI, BU GÖRÜŞME OLMAZDI''

 

Sputnik'in 'Rusya ve Türkiye'nin rolünün ne olduÄŸu' yönündeki sorusunu yanıtlayan Vasilenko "KuÅŸkusuz ki Türkiye ve Rusya'nın çok önemli desteÄŸi oldu. Her iki ülkenin baÅŸarısı. Bir ÅŸey ilave etmek istiyorum: EÄŸer Türk-Rus barışı olmasaydı bu görüşmenin gerçekleÅŸmesi de imkansızdı. Barış diÄŸer barışı beraberinde getirir" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.