Sosyal Medya

Güncel

Fransa Paris suikastı davasını neden düşürdü?

Fransa’nın başkenti Paris’te PKK’nın 3 kadın yöneticisinin öldürülmesi davası görülemeden düştü.



Fransa'nın baÅŸkenti Paris'te PKK'lı üç kadının öldürülmesine iliÅŸkin davanın, tek sanık olan Ömer Güney'in ölmesi nedeniyle düştüğü bildirildi. 

Adli kaynaklar, 9 Ocak 2013'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in öldürülmesinin ardından açılan davanın tek sanığı Güney'in ilk duruşmaya 36 gün kala, 17 Aralık'ta hastaneye sevk edilirken şüpheli bir şekilde öldüğü açıklanmıştı.

ŞÜPHELERİN ÜZERİ İTİNAYLA ÖRTÜLDÜ

PKK'lı Sakine Cansız ve arkadaÅŸlarının öldürüldüğü andan itibaren içerden destek alındığı deÄŸerlendirilerek Cansız'ın korumaları iÅŸaret edilmiÅŸti. 

Ardından suikastın sanığı Güney'in Almanya, Fransa hattındaki pozisyonu kamuoyuna duyurulmuştu. Ancak tüm uyarılara rağmen başta Fransa istihbaratı olmak üzere FETÖ ve PKK yandaşları üç PKK'lı kadının öldürülmesi olayında doğrudan Türkiye'yi sorumlu göstermek için el birliği ile hareket etmişti.

FETÖ İLE BAĞLANTILI OLDUĞU TESCİLLİ

Güney'in Kozanlı Ömer kod adını kullanan FETÖ mensubunun Güney ile Almanya ve Fransa'da yaptığı yüz yüze görüşmeler medyaya ve internet sitelerine Güney-MÄ°T görüşmesi diye servis edilmiÅŸti. 

FETÖ'nün yayın organları Zaman ve Aksiyon dergilerinin polis adliye muhabirleri de bu konudaki algı yönetimi için olaÄŸanüstü çaba sarf etmiÅŸti. 

FETÖ mensupları çabalarının yanında PKK'nın yayın organları da eş zamanlı olarak Güney'i örgüte getiren ve referans olan isimlerin üstünü örtmek için hedef şaşırtma yoluna gittiler. Öyle ki Güney'in örgüt arşvindeki kayıt makbuzu yayınlandı ancak referans makbuzundaki isim özenle bantla kapatıldı.

4 YIL BOYUNCA ÖLMESİ İÇİN Mİ BEKLENDİ

Savcı aradan geçen 4 yıl içinde halen soruÅŸturma dosyasını tamamlayıp mahkemeye sunamadı. SoruÅŸturma dosyası üzerinde gizlilik kararı uygulayan Fransız adaleti, Suikastların 3 failinden biri olarak gözaltına alınan Ömer Güney'i saÄŸlık sorunlarını gerekçe göstererek, “Hastane Cezaevinde” koruma altına aldı.

SAVCI TÜRKİYE'Yİ HEDEF GÖSTERDİ!

Ankara'nın Güney'in soruÅŸturmasına bir ekip gönderme talebine Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins, Fransız dış istihbarat servisi “DGSE”nin baskısı ile yanıtsız bırakırken, Savcı bazı medya kurumlarının temsilcileri ile yaptığı özel sohbet görüşmelerinde Türkiye'yi hedef göstermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.