Sosyal Medya

Güncel

Fuat Avni hakkındaki suç duyurusunu 3 yıl bekletmişler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Fuat Avni hakkında suç duyurusunda bulunduğu ancak üç yıl boyunca işlem yapılmadığı iddia edildi



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Fuat Avni isimli Twitter hesabı ile ilgili yaptığı suç duyurusunda hesabı kurduğu söylenen Said Sefa'nın yer aldığı ancak üç yıl boyunca işlem yapılmadığı iddia edildi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Fuat Avni ve Said Sefa ile ilgili bazı ayrıntılara yer verdi. Darbe girişimi sonrası Fuat Avni hesabını Said Sefa'nın kurduğu şeklinde hazırlanan iddianamenin ardından Sefa'nın yurtdışına kaçtığı ortaya çıkmıştı.

Konuya ilişkin bir köşe yazısı kaleme alan Selvi, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Fuat Avni hakkında yaptığı suç duyurusunda Said Sefa'nın adının da yer aldığını ancak 3 yıl boyunca işlem yapılmadığını söyledi.

Selvi yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan, Fuat Avni hesabının, 'Paralel örgüt tarafından kullanılan ortak havuz hesabı' olduğunu belirtiyor. Bu hesapta FETÖ'cü yayın organlarındaki yönetici, eski polis, eski istihbaratçı olup yazar olan, eski polis olup üniversitelerde öğretim üyesi olan isimlerin bulunduğunu anlatıyor. Erdoğan 3 yıl önceki dilekçesinde bugünkü iddianamede yer alan delilleri tek tek sıralıyor.

...

Erdoğan, Fuat Avni hakkında suç duyurusunda bulunduğu tarihte başbakan, şikâyet dilekçesini verdiği 7 Ağustos'tan 3 gün sonra ise 10 Ağustos 2014 tarihinde cumhurbaşkanı seçiliyor.

Ama Fuat Avni hesabına da Said Sefa'ya da kimse dokunmuyor. Ta ki 15 Temmuz'dan sonra bir savcı soruşturma açana kadar."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.