Sosyal Medya

Güncel

Adalet Bakanı Bozdağ'a CHP'nin AYM girişimi soruldu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'nin AYM'ye başvuru için sahte delil üretmeye çalıştığını, bu çabanın boşa olduğunu söyledi.



Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, NTV canlı yayınına konuk oldu. Gündeme iliÅŸkin önemli deÄŸerlendirmelerde bulunan BozdaÄŸ, CHP'nin anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi teklifiyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yapmaya hazırlandığı baÅŸvuruya deÄŸindi.

İLK 4 MADDENİN DEĞİŞECEĞİ KOCAMAN BİR YALAN

"CHP bu anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine itirazını rejim deÄŸiÅŸikliÄŸi üzerine oturtuyor. AYM'ye de bu açıdan taşıyacağını ve ilk 4 maddenin deÄŸiÅŸeceÄŸini ifade ediyor. Bu kocaman bir yalan" diyen BozdaÄŸ, ÅŸunları söyledi: "Mevcut deÄŸiÅŸiklik teklifi yönetim ÅŸeklini deÄŸiÅŸtirmiyor. Bu teklifte bu maddelerin dolaylı ya da doÄŸrudan deÄŸiÅŸikliÄŸi yok. Bir rejim deÄŸiÅŸikliÄŸi olacaksa rejimin niteliklerinin deÄŸiÅŸmesi gerekir. Hiç kimse cumhuriyetin niteliklerinde doÄŸrudan ya da dolaylı deÄŸiÅŸiklik olduÄŸunu iddia edemez. Bu teklif hukuk devleti niteliÄŸini güçlendiriyor.

Adalet Bakanı Bozdağ'a CHP'nin AYM girişimi soruldu

CHP'NÄ°N AYM'YE YAPACAÄžI BAÅžVURU

Milletvekillerinin tamamı oylarını içtüzüğe göre kullanmıştır. CHP AYM'ye açacağı davaya sahte delil üretmek amacındadır. Divan tutanaklarına şerhler düşmeye kalktılar. İçeri kamera getirdiler hukuka aykırı biçimde. Herkesin oy kullanmasını kayıt altına aldılar. CHP, AYM'ye sahte delil üretmek için çaba harcadı ama bu çaba boşadır. CHP'nin yaptığı kamera kayıtları da hukuka karşıdır. AYM'den bu yönde bir olumsuzluk çıkacağı kanaatinde değilim."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.