Sosyal Medya

Güncel

Hüda-Par kararsız!

Hüda-Par, bazı çekinceleri olduğunu ancak referandumda evet diyebileceklerini açıkladı



Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliği referandumunda 'evet' diyebileceklerini, ancak bazı çekinceleri olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada Başkanlık sistemiyle sorunlarının olmadığını belirten Yapıcıoğlu,"Referandum konusunda parti olarak tavrınız ne olacak" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Bu konuyla ilgili teklif meclise sunulduğunda biz fikirlerimizi beyan ettik. Bazı çekincelerimiz var. Biz bu teklife evet dersek istediğimiz çapta bir değişiklik olmayacak. Hayır dersek 'biz bu değişiklikleri istemiyoruz, 82 Anayasası kalsın' gibi bir anlam çıkabilir. Bunun üzerinde tartışmaları kendi aramızda devam ettiriyoruz. Memleketin faydasına olduğunu gördüğümüzde biz buna 'evet' deriz."

'TARTIÅžMALAR SAÄžLAM ZEMÄ°NDE YAPILMIYOR'

Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"BaÅŸkanlık sistemi tartışmaları saÄŸlıklı bir zeminde yapılmıyor. Tartışmanın sistem üzerinden yapılması gerekli. Fakat maalesef bu tartışmalar Sayın CumhurbaÅŸkanı (Recep Tayyip ErdoÄŸan) üzerinden yapıldı. Åžahıs üzerinden deÄŸil de sistem üzerinden bir tartışma daha saÄŸlıklı olacaktır. Öyle bir sistem getirilmelidir ki kötü niyetli birisi de baÅŸkanlık koltuÄŸuna oturduÄŸunda bu millete, bu milletin deÄŸerlerine zarar veremeyecek olsun. Böyle bir ÅŸey olursa gelen kötü niyetli birisi AK Parti'nin 15 yıldır iyi adına, vesayet rejimini geriletme adına ne kadar icraatı varsa bunların hepsini silebilir." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.