Sosyal Medya

Güncel

HDP'den CHP'nin 'hayır' kampanyasına garip tepki

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, CHP’nin referandum sürecinde yapacağı 'Hayır' kampanyasını eleştirerek, "CHP, 100 yıllık statükoyu korumak için ’Hayır’ diyor. Değişikliği yapmak isteyenler de ülkeyi 200 yıl geriye götürmek istiyor. Biz ikisini de reddediyoruz" dedi.



Tukuklu bulunan Mardin BüyükÅŸehir Belediyesi eski BaÅŸkanı Ahmet Türk’ün Diyarbakır’da KCK anadavasında görülen duruÅŸmasını HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Meral Danış BeÅŸtaÅŸ, Nadir Bingöl, Feleknaz Uca, Nimettullah ErdoÄŸmuÅŸ ile birlikte takip eden HDP Grup BaÅŸkanvekili Ahmet Yıldırım, duruÅŸmanın ardından Adliye önünde bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ahmet Türk’ün yargıladığı KCK ana davasının düşürülmesi gerektiÄŸini dile getiren Yıldırım, Balyoz, Odatv ve Åžike davasının düşürüldüğünü hatırlatarak, ÅŸunları söyledi:

"Aynı dönemde açılmış olan ve ülkenin batısında görülen davaların hepsi ya yerel mahkemeler ya da temyiz mahkemeleri tarafından bir bir düşürülüp, sanıkların tamamı beraat ettiÄŸi, iddianameler ise neredeyse rejime dönük hazırlanmış bir kumpas iddianemeleri olarak kabul edildi. O dönem siyasi iktidarın ortakları yargıda, kollukta örgütlenmiÅŸ olan Gülen cemaatinin mensupları, ne zaman ki iktidara benzer bir yönelimi gerçekleÅŸtirdi ve iktidarla ortaklıkları bozuldu. Balyoz, kumpas, Odatv, ÅŸike davası ve adını sayamadığımız bir çok dava düşürülürken, siyasi iktadar tarafından terörist olarak adlandırılan savcıların hazırladığı iddianameler, hakimlerin sürdürdüğü mahkemeler bir tek sıra Kürde gelince hala devam ediyor ve siyasi iktadarla olan ortaklıkları bugün dahi sürüyor."

"ADLÄ° TIP’A TÃœRK’ÃœN TAHLÄ°YE EDÄ°LMESÄ° İÇİN RAPOR ULAÅžTI"

HDP’li Yıldırım, Ahmet Türk için hazırlanan saÄŸlık raporunda tahliye edimesi gerektiÄŸi belirtilerek Adli Tıp’a ulaÅŸtığını, ancak mahkemenin henüz karar vermediÄŸini de dile getirerek, "Ahmet Türk, bu davadan zaten tutuklu deÄŸil, Mardin’de görülmekte olan bir baÅŸka dava dosyasından tutuklu. O dosya ile alakalı da bizim gerek Ankara’dan takip ettiÄŸimiz, gerekse de hukukçu arkadaÅŸlarımızın Mardin’den takip ettiÄŸi bir bilgiyi paylaÅŸmak istiyorum. Ahmet Türk, 74 yaşında. SaÄŸlık sorunları yaÅŸayaÅŸan ve bu saÄŸlık sorunları tutuklanmadan kamuoyunca biliniyordu. Ahmet Türk’ün hazırlandığı saÄŸlık raporları Adli Tıp’a ulaÅŸtı ve tahliye edilmesi gerektiÄŸi yönde kanaatler açığa çıkmasına raÄŸmen, bugün mahkemece bırakılmayışının bizim tarafımızdan yine siyasi bir kararın devamıdır. Elimizdeki bilgi Ahmet Türk’ün saÄŸlık raporunun hazırlandığı ve Adli Tıp’tan geçtiÄŸini ve mahkemenin hala neden bu raporun gereÄŸini yerine getirmediÄŸini anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.

 

Yıldırım, "Ahmet Türk’ü yaklaşık 45 dakika görme ÅŸansımız oldu. SaÄŸlık durumun çok iyi olduÄŸunu da ifade edemeyez, ama çok kötü bir saÄŸlık koÅŸulunun olduÄŸunu da söyleyemeyiz" diye konuÅŸtu.

"CHP’NÄ°N 'HAYIR' KAVRAMINI CÄ°DDÄ° BÄ°R ÅžEKÄ°LDE ELEÅžTÄ°RÄ°YORUZ"

Bir gazetecinin, CHP’nin Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinde referandumda 'Hayır' kampanyasını destekleyip desteklemeyecekleri ile ilgili bir soru üzerine Yıldırım, "Biz böyle bir cümleyi kabul etmiyoruz. CHP’nin ’Hayır’ kavramını ciddi bir ÅŸekilde eleÅŸtiriyoruz. CHP, 100 yıllık statükoyu korumak için ’Hayır’ diyor. DeÄŸiÅŸikliliÄŸi yapmak isteyenler de, ülkeyi 200 yıl geriye götürmek istiyor. Biz ikisini de reddden bir noktadan, bu ülke insanlarının kalıcı ve onurlu barışı barındıran, 80 milyon insanın kendini içinde gördüğü bir toplumsal sözleÅŸmeyi hak ettiÄŸine inanıyoruz. Buradan hareketle bizim çok güçlü bir ’Hayır’ kampanyasını tüm halkımız ve kurumlarımızla birlikte yürüteceÄŸiz. Bu çalışmalarımızın CHP ile anılmasını çok doÄŸru bulmayız" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.