Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak'tan Türkiye'ye çağrı! Askeri müdahale Şart!

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar İlçesi Kaymakamı Mehma Halil, terör örgütü PKK'nın şu ana kadar ilçeden çekilme yönünde somut bir adım atmadığını söyledi.



Mehma Halil, PKK'nın Sincar'daki varlığı, BaÄŸdat yönetiminin bu konuya yönelik attığı adımlar ve ilçenin son  durumuna iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

PKK SOMUT ADIM ATMADI

Ezidileri koruma bahanesiyle Sincar'ın çeÅŸitli bölgelerinde silahlı  güç olarak varlık gösteren PKK'nın, diyalog ve barışçıl yollarla bölgeden  Ã§ekilmesi konusunda "çok iyimser olmadığını" söyleyen Halil, "PKK, Åžengal'den  (Sincar) çekilme konusunda ÅŸimdiye kadar herhangi bir somut adım atmadı. Askeri  güç kullanılmadan PKK'nın bölgeden çekileceÄŸi inancında deÄŸilim." dedi.
 
Merkezi hükümeti, PKK'nın Sincar'dan çıkarılmasına yönelik herhangi  bir adım atmamakla suçlayan Halil, "BaÄŸdat, militanların çıkarılması veya  Ã§ekilmeleri için ciddi bir baskı uygulamış deÄŸil. Bu yönde herhangi bir somut  adım atılmış da deÄŸil. Aksine daha çok destek verildiklerini düşünüyorum"  ifadelerini kullandı.
 
Sincar Kaymakamı Halil, Hükümet Sözcüsü Saad el-Hadisi'nin "ilçenin  güvenliÄŸinin saÄŸlanması için 
Irak ordusu ve PeÅŸmerge güçlerinden meydana gelen  ortak bir gücün kurulacağı" ÅŸeklindeki açıklamasına iliÅŸkin ise ÅŸunları kaydetti:

 

"Bu konu daha önce de gündeme geldi. Musul, tamamen DEAÅž'tan geri  alındıktan sonra ortak bir gücün kurulmasından bahsediliyor. PKK'nın da  Åžengal'den çıkmasından sonra, örgütün etkisinde olan ve olmayan Ezidi silahlı  grupların yasal bir statü kazanmaları gerekiyor. Bunu kabul etmedikleri takdirde,  silahlarını bırakıp, sivil hayatlarına devam edebilirler. Yasal olmayan hiçbir  silahlı örgüte müsaade edilmeyecektir."
 
KADÄ°L'DEN GELÄ°P YERLEÅžTÄ°LER

Terör örgütü DEAÅž'ın 3 AÄŸustos 2014'te Sincar'a saldırmasıyla ortaya  Ã§Ä±kan güvenlik zafiyetinden istifade eden PKK, Ezidileri koruma bahanesiyle  Suriye ve Kandil'den gönderdiÄŸi militanlarla bölgeye yerleÅŸti. Sincar ilçesinin  bir buçuk yıldan uzun bir süre önce PeÅŸmerge güçleri tarafından kurtarılmasına  raÄŸmen terör örgütü PKK, yayılımcı bir politika izleyerek baÅŸta çocuklar olmak  Ã¼zere birçok Ezidi'yi silah altına almaya baÅŸladı.
 

KAYNAKAA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.