Sosyal Medya

Güncel

İçişleri Bakanlığından 'Valilere soruşturma' açıklaması

Cumhuriyet Gazetesi'nin Vali Coş hakkında yayınladığı haberin yalan olduğu ortaya çıktı. Valiler hakkında Devlet Denetleme Kurulundan İçişleri Bakanlığına intikal eden bir soruşturma bulunmadığı, pasaport tahdidinin söz konusu olmadığı kaydedildi.



İçişleri Bakanlığı, bugün bir gazetede yer alan "valilerin pasaportuna el konulmasına" ilişkin haberin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Bugün bir gazetede bazı valiler hakkında soruşturma açıldığı ve pasaportlarına tahdit konulduğuna ilişkin haberin yer almasının ardından İçişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, Devlet Denetleme Kurulundan, haberde adı geçen valilerle ilgili İçişleri Bakanlığına intikal eden bir soruşturma bulunmadığı belirtilerek, valilerin pasaportlarında da tahdidin söz konusu olmadığı kaydedildi

 

COŞ'UN AVUKATINDAN DA AÇIKLAMA

Sakarya Valisi Hüseyin Avni CoÅŸ’un avukatı Erhan Dursun da bir açıklama yaparak müvekkilinin pasaportunun iptal edildiÄŸi iddialarını yalanlarken, yargıya baÅŸvuracaklarını belirtti. Dursun, bu konudaki iddiaları yalanlarken şöyle dedi:

"17/25 Aralık sonrasındaki duruÅŸu belli olan ve 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrasında da yaptıkları ortada olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni CoÅŸ’a zaman zaman yapılan medya saldırılarının sonuncusunu bugün gördük. Aslı astarı olmayan haberlerle algı oluÅŸturmaya çalışanlara yasalar karsısında gereken cevap verilecektir. DuruÅŸu her zaman net olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni CoÅŸ’u karalamak isteyenler asla hedeflerine ulaÅŸamayacaklardır. Ä°lgili tüm haber metinleri yalandır. Sayın müvekkilimin yurt dışına çıkışını engelleyecek herhangi bir husus sözkonusu deÄŸildir. Sayın valimizle ilgili sonuç alamayacakları da ortadadır. Sayın valimizi yıpratma amacıyla aslı olmayan içeriklere iliÅŸkin içerik engellemelerine baÅŸvuracağımız gibi tazminat yoluna da baÅŸvuracağız."Bugün yayınlanan bir haberde valiler Vahdettin Özcan, Ä°brahim Åžahin, Hüseyin Avni CoÅŸ, Adnan Yılmaz ve Hasan Karahan hakkında soruÅŸturma olduÄŸu ve pasaportlarına tandit konulduÄŸu iddia edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.