Sosyal Medya

Güncel

Yurt yangını soruşturmasında dört tahliye

Adana'da 12 kişinin öldüğü yurt yangını ile ilgili tutuklanan dört kişi tahliye edildi



Adana’nın AladaÄŸ Ä°lçesi’nde 11’i öğrenci 12 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi yurt yangınıyla ilgili tutuklanan dernek yöneticisi 4 kiÅŸi, avukatların itirazı üzerine tahliye edildi.

AladaÄŸ Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından yürütülen soruÅŸturma kapsamında, 12 kiÅŸinin öldüğü, 24 kiÅŸinin yaralandığı 29 Kasım’daki yurt yangınıyla ilgili olarak kızı da ölen yurt müdürü Cumali Genç, müdür yardımcısı Ä°smail UÄŸur ile AladaÄŸ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım DerneÄŸi’nin yöneticileri Ramazan KeleÅŸ, Ramazan Dede, Mustafa ÖztaÅŸ, Mahir Kılınç tutuklanmıştı.

4 Aralık’ta tutuklanan şüphelilerle ilgili olarak avukatları AladaÄŸ Sulh Ceza Mahkemesi’ne tahliye talebinde bulundu. Mahkeme, 22 Ocak’ta AladaÄŸ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım DerneÄŸi’nin yöneticileri Ramazan KeleÅŸ, Ramazan Dede, Mustafa ÖztaÅŸ, Mahir Kılınç’ı tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti.

Cumali Genç ile yardımcısı Ä°smail UÄŸur’un ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Dernek yöneticilerinin tahliye edilmesi üzerine ölen çocukların ailelerinin avukatları, bu kararı itiraz edeceklerini bildirdi.

Yangınla ilgili ise Cumhuriyet Savcılığı’nın soruÅŸturması ise halen devam ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.