Sosyal Medya

Güncel

Ortaköy saldırısında yeni isim iddiası

Aldulgadir Masharipov'un bağlantılarının üzerine yoğunlaşan emniyet birimleri, Konya'da yeni bir isme ulaştı



Ortaköy'deki saldırıyı gerçekleştiren Aldulgadir Masharipov'un bağlantılarının üzerine yoğunlaşan emniyet birimleri, Konya'da yeni bir isme ulaştı. Bu isim Abdülmalike Kade adlı DAEŞ'çi.

Milliyet gazetesinden Tolga Şardan'ın köşe yazısında Abdülmalike Kade isimli IŞİD'linin Reina saldırganı Abdülgadir Masharipov'la ilişkide olduğu, bu ismin Suriye ve Türkiye arasında kuryelik yaptığı iddia edildi. Kade'nin Reina saldırganı ile Konya'da bir süre birlikte kaldığı tespit edildi.

Yapılan çalışmalarda, Abdülmalike Kade'nin de en az Abulizi kadar önemli bir DAEŞ'çi olduğu belirleniyor. Zira, Masharipov'un Konya'da Abulizi'nin yanında olduğu dönemde Abdülmalike Kade de Konya'da. Ülkeye ne zaman, nereden ve nasıl girdiği henüz tam olarak tespit edilebilmiş değil. Kade, Abulizi ile bağlantısı olması nedeniyle aynı zamanda Masharipov'la da tanışıyor. Bir süre Konya'da kalan Kade, Masharipov'un İstanbul'a gidişine kadar kentte kaldı. Şu anda sadece kimliği ortaya çıkarılabilen Abdülmalike Kade, Reina eylemcisi Masharipov'un 15 Aralık'ta yola çıkmasıyla birlikte Konya'da son günlerini geçirdi.

Masharipov'un Ä°stanbul'a ulaÅŸmasını bekleyen Kade'nin 20 Aralık'ta Konya'dan ayrılıp Suriye'ye gittiÄŸi belirlendi. Kade'den bir hafta sonra ise bu kez Abulizi 27 Aralık'ta Konya'yı terk etti. AraÅŸtırmalarda, Masharipov'un, Ä°stanbul'dayken eylemden önceki günlerde Abdülmalike Kade ile telefon görüşmeleri yaptığı tespit edildi. Kade'nin, DAEÅž'in Suriye'deki yönetim ile Türkiye'deki hücreler arasındaki ‘kurye' olabileceÄŸi deÄŸerlendiriliyor. Örgütün, Türkiye'de faaliyet gösteren Abulizi'ye para ve talimat gönderilmesinde Kade'yi kullandığı düşünülüyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.