Sosyal Medya

Güncel

Darbe komisyonu, Akar ve TopbaÅŸ'tan cevap bekliyor

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, 28 Aralık'ta soru gönderilen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yanıt gönderebileceğini tahmin ettiğini, İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş'tan da cevap beklendiğini söyledi.



Taslak raporu beklenen 15 Temmuz Darbe GiriÅŸimini AraÅŸtırma Komisyonu’nun son durumu hakkında soruları yanıtlayan ÖzdaÄŸ, CHP, MHP ve HDP’nin eski cumhurbaÅŸkanları, eski baÅŸbakanlara yazılı soru göndermediklerini, bu nedenle görevlerini yapmadıkları eleÅŸtirisinde bulundu.

ÖzdaÄŸ, "Eski baÅŸbakanlara, cumhurbaÅŸkanlarına, Abdullah Gül’e, eski Genelkurmay BaÅŸkanlarına soru sormalıydılar. Kadir TopbaÅŸ’a sormalıydılar, bazı isimleri yönelik suçlamaları vardı onlara yanıt gelebilirdi. Ama sormadılar. Görevlerini yapmadılar” dedi.

28 Aralık 2016 tarihinde yazılı soru gönderilen Genelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar’la ilgili, "Ben yanıt vereceÄŸini tahmin ediyorum" diyen ÖzdaÄŸ, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ’tan da gelecek yanıtları beklediklerini söyledi.

'MÄ°T, DÄ°YANET VE SUBLÄ°MÄ°NAL MESAJLAR RAPORDA'

Taslak raporda FETÖ'nün 50 yıllık yapılanma geçmişine ve kullandıkları argümanlara yer verileceğini kaydeden Özdağ, örgütün gerçek Müslümanlara verdiği zarar ve istismarın, ülkenin darbe ile anılmasının tek sebebinin FETÖ olduğuna ilişkin değerlendirmelere yer verileceğini söyledi.

Darbe günüyle ilgili de bölümlerin olacağını anlatan ÖzdaÄŸ, darbeye giden süreçte istihbarat zaafından Diyanet’e kadar önemli konu baÅŸlıkları olduÄŸuna dikkat çekti.

ÖzdaÄŸ, "Askeriyede genellikle dini bütün insanlar tasfiye edilmiÅŸ. FETÖ’cüler takiyye yaptıkları için burada kalmışlar. Laikçilik yapanlar, kraldan çok kralcılık yapanlar samimi Müslümanla uÄŸraşırken, bu FETÖ’cülerin iÅŸine yaramış" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.