Sosyal Medya

Dünya

Türkistanlı muhacirler kan verdiler, terörü lanetlediler

Türkiye'de yaşayan Türkistanlı muhacirler terör saldırılarını kınarken kendilerine yönelik oluşan önyargıya da dikkat çekti



Ä°stanbul’da yaÅŸayan Özbek, Uygur, Kazak, Kırgız, Tacikler, Türkiye’de meydana gelen terör saldırılarından duydukları üzüntüyü dile getirerek, baÅŸta DEAÅž olmak üzere terör örgütlerini kınadı. 

Ãœsküdar’daki Mihrimah Sultan Cami önünde gerçekleÅŸen eylemde “Özbek, Uygur, Kazak, Tacik, Kırgız yabancı deÄŸil bir milletiz”, “Türk milletine ırkçılık yakışmaz” ÅŸeklinde pankartlar açan grup, “DEAÅž Ä°slam’a düşmandır”, “Müslüman terörist olmaz”, “Terörizm insanlık suçudur” yazılı dövizler taşıdı.

Son zamanlarda meydana gelen bütün terör saldırılarının Türkiye’yi hedef aldığını söyleyen Türkistan-der BaÅŸkan Yardımcısı Namoz Normumin yaptığı basın açıklamasında “Bu cinayetlere Orta Asya kökenli bazı kiÅŸilerin de karışmış olmasından üzüntümüz büyüktür. Ancak her topluluktan suçluların çıkması mümkündür. Bunun için ‘Katilin dini, ırkı, ülkesi olmaz’ diyoruz. Nasıl ‘Ä°slami terörist’ olmazsa ‘Özbek terörist’, ‘Orta Asyalı terörist’ denilmesi de ciddi bir sapmadır” diye konuÅŸtu. Türkiye’yi ve halkını kardeÅŸ olarak gördüklerini vurgulayan Normumin “Yılbaşı gecesi BeÅŸiktaÅŸ’ta katliam yapan kiÅŸiyi ve örgütünü Türkistanlılar camiası olarak lanetle kınıyoruz. Kendisine ne ad verirse versin, DEAÅž veya diÄŸer bütün silahlı grupları ÅŸiddet yollarını ve eylemlerini reddediyoruz. Bunlardan beri olduÄŸumuzu bir kere daha, açık ve net olarak ilan ediyoruz” dedi.

“DEAÅž VE BENZERÄ° TÃœM ÖRGÃœTLERÄ° KINIYORUZ” 

Türkistan-der BaÅŸkanı Burhan Kavuncu ise “Türkiye’ye saldıran, Türk halkına savaÅŸ açmış terör örgütleri hangi isim altında olursa olsun, kim olursa olsun, ister Ä°slami adı kullansın, ister Özbek, ister Tacik, ister Türkistanlı olsun bunlara lanet ediyor, kınıyoruz. Türkiye’ye savaÅŸ ilan etmiÅŸ olan DEAÅž örgütünü ve onun benzerlerini kınıyoruz” dedi.

“ÖZBEK OLDUÄžUMUZ İÇİN SIKINTI YAÅžAMAYA BAÅžLADIK”

8 senedir Türkiye’de yaÅŸayan Özbek Abdullah Genç, terör olaylarından sonra günlük yaÅŸamında sıkıntı yaÅŸamaya baÅŸladığını belirterek, “Türk milleti misafirperver bir halk olarak bizi kabul etti. Biz burada sıkıntı olmadan yaşıyoruz ama son olaylarda medyada Özbek isminin öne çıkması bizi çok üzüyor, rahatsız ediyor. Mahalle de gezerken, ev kiralarken Özbek olduÄŸumuz için sıkıntı yaÅŸamaya baÅŸladık” dedi.

6 senedir Türkiye’de olan Bilal Abdülmecid ise emlakçıların kendilerine ev kiralamak istemediklerini anlatarak “Arkadaşıma sırf Özbek olduÄŸu için emlakçı ev vermedi, ‘kusura bakmayın’ dedi. Sonuçta her millete terörist ve kötüler olduÄŸu gibi bizden de çıkıyor. Ama onlarla bizim uzaktan yakından alakamız yok. Terörün ırkı, dini, milleti yoktur” diye konuÅŸtu.

KUYRUÄžA GÄ°RÄ°P, KAN VERDÄ°LER 

Basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar Ãœsküdar meydanında bulunan Kızılay’a Kan Bağışı Merkezine gitti. Türkiye'ye kardeÅŸlik duygularını göstermek isteyen eylemciler kuyruÄŸa girerek kan bağışında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.