Sosyal Medya

Güncel

DAEŞ'li teröristin, saç ektirme yalanı

Interpol tarafından aranan ve Ankara'da yakalanan DAEŞ'li terörist, ifadesinde "Saç ektirmeye geldim" dedi.



Terör örgütü DAEŞ üyesi iki yabancı terörist hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

Bosna asıllı DAEÅž’li bir grubun yakın geçmiÅŸte Suriye’den Türkiye’ye geçtiÄŸi ve terör eylemleri gerçekleÅŸtirmek üzere Avrupa’ya seyahat etmeyi planladığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, Ulus’ta bir otele baskın yaptı.

Yapılan baskınla Aleksandar Mitiç isimli bir ÅŸahıs gözaltına alındı. Mitiç’i, otelden almaya gelen şüpheli ÅŸahsın verdiÄŸi bilgi üzerine Bolu Gerede’de bir otele daha yapılan baskında Makedonya uyruklu Zulhajrat Seadini isimli baÅŸka bir ÅŸahıs yakalandı.

ÖNCE YALAN SONRA İTİRAF

Şüphelilerden Aleksandar Mitiç ilk sorgusunda DAEÅž üyesi olduÄŸunu reddederek, “Ucuz olduÄŸu için saç ekimi yaptırmak üzere Ankara’ya geldim”dedi. Daha sonra yapılan araÅŸtırmada gerçek isminin Adnan Sutkovic olduÄŸu ortaya çıkan şüpheli, DAEÅž üyesi olduÄŸunu itiraf etti

INTERPOL TARAFINDAN ARANIYORDU

Zanlı Seadini’nin ise Interpol tarafından aranan bir terörist olduÄŸu belirlendi. Seadini, Suriye’de örgüt saflarında yer aldığını itiraf etti. Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, tutuklanan iki şüpheli hakkında “silahlı terör örgütü üyesi olmak”suçundan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.