Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'daki saldırıların şüphelisi yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İl Başkanlığı'na law silahıyla düzenlenen saldırılarda yer aldığı iddiasıyla aranan şüpheli Tekirdağ'da yakalandı.



Ä°stanbul Ä°stihbarat ve Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri, Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanlığı'na yönelik saldırıların ardından olayı gerçekleÅŸtiren şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma baÅŸlattı. 

İstihbarat çalışması, teknik takip ve delillerin incelenmesinin ardından polis, saldırılara karıştığı iddia edilen DHKP-C üyesi Şerif T.'nin yakalanması için İstanbul'da 15 ayrı adrese operasyon düzenlendi.

Adreslerde bulunamayan şüphelinin il dışına çıktığı tespit edildi. Şerif T., Tekirdağ'da, polis ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu yakalandı.


[FotoÄŸraf: AA]
 
 

AA'ya göre, Esenyurt'ta Cumartesi günü polis ekibine silahla ateş açan ve karşılık verilmesi üzerine olay yerinden kaçan şüphelinin de Şerif T. olduğu belirtildi.

Cuma gecesi Vatan Caddesi'nde bulunan Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ve Sütlüce'deki AK Parti Ä°l BaÅŸkanlığı binasına tek atımlık law roketiyle düzenlenen saldırıların ardından Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü (TEM) ekipleri çalışma baÅŸlatmıştı. Polis ekipleri yaptıkları incelemelerde DHKP-C'ye ait bulgulara rastlamıştı. Olay yerlerinden toplanan deliller incelenerek saldırıda kullanılan tek atımlık law roktetinden alınan parmak izleriyle DHKP-C'den poliste kaydı bulunan Åžerif T.'nin kaydının eÅŸleÅŸtiÄŸi belirlenmiÅŸti. 

Bu gelişmeler üzerine TEM ekipleri Cumartesi sabahı saldırganlarla irtibatlı olduğu değerlendirilen 15 adrese operasyon düzenlemiş, DHKP-C'den kaydı bulunan 5 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.