Sosyal Medya

Güncel

FaÅŸist liderler Almanya'da buluÅŸtu!

Avrupa'daki aşırı sağcı partileri bir araya getiren Özgürlükler ve Uluslar Avrupası (ENF) grubunun, bugün Almanya’nın Koblenz kentinde gerçekleştirdiği kongre, yaklaşık 5 bin kişi tarafından protesto edildi.



Koblenz Tren İstasyonu önündeki meydanda düzenlenen gösteriye, bazı Türk sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı gösteri de "Almanya renkli kalacak", "Irkçılığa hayır", "Benim milliyetim insan" yazılı pankartlar ve dövizler taşındı.
 
KonuÅŸmacı olarak Rheinland-Pfalz Eyaleti BaÅŸbakanı Malu Dreyer ve Lüksemburg DışiÅŸleri Bakanı Jean Asselborn’un da yer aldığı gösteride, Neonaziler ve ırkçı partiler aleyhinde sloganlar atıldı.
 
Dreyer, burada yaptığı konuşmada, "Bu bir özgürlük ve hoşgörü gösterisi. Koblenz ve Rheinland-Pfalz Eyaleti korku ve milliyetçilerin zeminine dönüştürülemez." dedi.
DiÄŸer katılımcılar tarafından yapılan konuÅŸmalarda da ırkçılık ve ayrımcılık söylemlerine karşı çıkılarak Almanya’nın renkli ve hep birlikte güçlü br ülke olduÄŸunu vurgulandı.
Öte yandan gösteride, Türkiye asıllı Kutlu Yurtseven isimli vatandaÅŸ da Almanca ve Türkçe söylediÄŸi rap ÅŸarkıyla Almanya’daki Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) cinayetlerine dikkati çekti.
 
KonuÅŸmaların ardından göstericiler polis eÅŸliÄŸinde ENF grubunun kongre yaptığı Rhein-Mosel-Halle’ye doÄŸru yürüyüşe geçti. Åžehir merkezinden güvenlik önlemleri altında buraya gelen kalabalık grup, bir süre slogan atarak müzik eÅŸliÄŸinde ırkçılık karşıtı ÅŸarkılar söyledi.
 
Ardından gösteri, sığınmacıların da yer aldığı grubun kongre binasına yakın bir açık alanda verdiği konserle olaysız şekilde sona erdi.
 
Avrupa Parlamentosu’nda aşırı saÄŸcı partileri bir araya getiren ENF grubu, "Avrupa için Özgürlük" baÅŸlığını taşıyan kongresini bugün Koblenz’de gerçekleÅŸtiriliyor.
Aşırı saÄŸcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin lideri Frauke Petry’nin ev sahipliÄŸi yaptığı kongreye, Fransa’dan aşırı saÄŸcı Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen, Hollanda’dan ırkçı Özgürlük Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders, Ä°talya’dan Kuzey BirliÄŸi Partisi lideri Matteo Salvini ve Avusturya’dan Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Sekreteri Harald Vilimsky katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.