Sosyal Medya

Güncel

IŞİD'li 2 kez gözaltına alınıp serbest bırakıldı

IŞİD'in biri asker 2 Türk'ü yakarak öldürüğü videoda tehditler savuran ve Adana'nın Yüreğir ilçesinde yaşarken terör örgütüne katıldığı belirtilen Hasan Aydın’ın 2012 ve 2015 yıllarında 2 kez gözaltına alınıp serbest bırakıldığı iddia edildi.



IŞİD’in geçen ay yayınladığı ve kaçırdığı Türk askeri Sefter TaÅŸ ile örgüt içerisine sızmış istihbarat elemanı olduÄŸu ileri sürülen Fethi Åžahin'in infaz görüntülerinde Türkçe konuÅŸan ve infazı baÅŸlatan IŞİD'li Hasan Aydın, Adana polisinin 2012 yılında düzenlediÄŸi operasyonda El Kaide terör örgütü üyeliÄŸinden gözaltına alınıp serbest bırakıldı.
 
Hatay'dan Suriye'ye geçmeye çalışırken 2015 yılında yeniden gözaltına alınan Aydın'ın, kullandığı minibüste askeri malzemeler ve insansız hava araçları ele geçirilmesine rağmen çıkartıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest kaldığı kaydedildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri propaganda görüntülerini yayınlayan ve tehditler savuran Aydın’ın kardeÅŸ ve aÄŸabeyleri Recep A., Remzi A., Davut A. ile birlikte 5'i Suriye uyruklu 31 kiÅŸiyi gözaltına almıştı. 21 günlük ‘özel’ sorgunun ardından adliyeye sevk edilen 31 kiÅŸiden 8'i tutuklanırken, 3'üne ev hapsi verilmiÅŸti. 15'i adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakılırken, Suriye uyruklu 5 kiÅŸi il göç idaresine teslim edilmiÅŸti.

Hasan Aydın’ın kardeÅŸleri Recep ve Remzi Aydın tutuklanırken; Davut Aydın ise adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.