Sosyal Medya

Güncel

Mesut Barzani: Bağımsız Kürdistan hayal değil

Washington Post’tan Lally Weymouth’a konuşan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, ‘bağımsız Kürdistan’ın hayal ya da dedikodu değil ‘gerçek’ olduğunu söyledi.



Davos’ta Weymouth’la bir araya gelen Barzani, “Bağımsız bir Kürdistan hayali kurduÄŸunuz dedikoduları var. Bağımsızlık ilan edecek misiniz” sorusuna, “Bu artık bir hayal veya dedikodu deÄŸil. Önümüze gelen bir gerçek. Bu amaca ulaÅŸmak için her ÅŸeyi yapacağız. Ancak bunu ÅŸiddete baÅŸvurmadan, barışçı bir biçimde yapacağız” cevabını verdi.

‘6 MÄ°LYON KİŞİ KUZEY IRAK’TA DEĞİL KÃœRDÄ°STAN’DA YAÅžIYOR’

Bağımsız Kürdistan hedefinin en kısa zamanda uygulamaya konacağını ifade eden Barzani, “Mümkün olan en kısa zamanda. Çünkü zamanı geldi. Åžimdi pratik adımlar atma zamanıdır. Bugün 6 milyon kiÅŸi, bizim ‘Kuzey Irak’ deÄŸil, ‘Kürdistan’ dediÄŸimiz yerde yaşıyor” dedi.

BaÄŸdat’ın ‘anayasaya aykırı’ bir biçimde IKBY’nin bütçesini kesmesinin ardından Erbil ile Ankara’nın petrol satışı konusunda yakınlaÅŸtığını belirten IKBY BaÅŸkanı, “Bütçemizi kesmeden önce Türkiye üzerinden hiç petrol satmadık” diye konuÅŸtu. “Türkiye’nin Suriye’deki Kürtleri bombalamaya baÅŸlaması sizi zor duruma soktu mu?” sorusunu da cevaplayan Barzani, “Hayır, bu iki mesele birbiriyle iliÅŸkili deÄŸil” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.