Sosyal Medya

Güncel

İbrahim Kalın açıkladı: Erdoğan meydanlara inecek

Cumhurbaşkanlığı sistemi için referendumda yürütülecek kampanyalara ilişkin açıklama yapan İbrahim Kalın “Cumhurbaşkanımız süreci en fazla savunan lider olması hasebiyle vatandaşlarımıza anlatma noktasında kendisi bir çalışmanın içerisinde olacak” dedi.



Kalın, anayasa deÄŸiÅŸiklik teklifine iliÅŸkin olarak “Sistemin getireceÄŸi ilave katkılar, Türkiye’nin yönetim ÅŸekline büyük önem arz ediyor. CumhurbaÅŸkanımızın tabiri ile patinaj yapan bir ülke deÄŸil, 2023’e hızlı, kararlı, etkin bir yönetimle giden bir Türkiye hedefleniyor. Yeni sistemle beraber daha etkin, çift baÅŸlılığın olmadığı bir yönetim ÅŸekli hedefleniyor. Ä°nÅŸallah vatandaşımıza konu götürüldüğü zaman büyük oranda destek verileceÄŸini düşünüyoruz. Göstergeler de zaten bu yönde” dedi. 

Kalın, “15 Temmuz sonrası süreç, hem FETÖ unsurlarının temizlenmesi hem de Türkiye’nin yönetim kabiliyetinin artırılması çalışmaları devam ediyor. BaÅŸka bir ülkede olsaydı devlet kurumları çöker ya da belki baÅŸka ÅŸeyler yaÅŸanırdı. Özellikle Yenikapı’da yakalanan ruhun devam etmesi önem arz ediyor. CumhurbaÅŸkanımız da bu süreçte kucaklayıcı bir tutum içerisinde oldu” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.