Sosyal Medya

Güncel

O gece ikinci saldırı planlamış

Reina saldırganı Masharipov’un incelenen ‘laptop’undaki yazışmalarda İstanbul’da yılbaşı gecesi ikinci bir saldırının daha planlandığı ortaya çıktı.



Cani kana doymamış. Reina’da yılbaşı gecesi 39 kiÅŸiyi öldüren ve 16 gün sonra yakalanan saldırgan Abdulkadir Masharipov’un sorgusu sürerken, incelenen laptopunda Rakka emiriyle talimat yazışmaları polis tarafından çözüldü. 

Esenyurt’ta saklandığı ‘güvenli ev’de polisin amansız takibi sonucu yakalanan Masharipov’un cep telefonu ve bilgisayarı polis tarafından inceleme altına alınmıştı. 

Bilgisayardaki dijital veriler üzerinde yapılan incelemede saldırıyla ilgili önemli detaylara ulaşıldı. Bu verilerde aynı gün içerisinde planlanan ikinci bir saldırının da ipuçlarını yakalandı.

DURAKTA BULUÅžTULAR

Bilgisayardaki sesli ve yazılı mesajları çözen polis, Reina saldırganı ile ikinci eylemi yapacak saldırganın Ä°stanbul’da bir otobüs durağında görüştüğünü belirledi.  26 Aralık’taki görüşmeyi Masharipov’un, Rakka emirinin verdiÄŸi talimat doÄŸrultusunda güvenlik kameralarının bulunmadığı bir durakta gerçekleÅŸtirdiÄŸi tespit edildi.

SÖZDE EMÄ°R’DEN TALÄ°MAT

Ä°stanbul’da belirlenen beÅŸ noktadan ikisinde eylem yapılacağı bilgisine ulaÅŸan polis, Rakka emirinin ilk saldırıyı Masharipov’un yapmasını istediÄŸini tespit etti. Ä°kinci saldırganın ise belirlenen baÅŸka bir noktada saldırıyı gerçekleÅŸtirmeye hazırlandığı kaydedildi.

TÄ°TREME KRÄ°ZÄ°NE GÄ°RMÄ°Åž

Emniyette sorgusu süren Masharipov’un önceki gece birden titreme krizine girdiÄŸi ancak emniyete getiren doktorun yaptığı muayene sonucunda bir bulguya rastlanmadığı öğrenildi.

BÃœTÃœN KAMERALAR MERCEK ALTINDA

Polis, ÅŸimdi ikinci saldırganın izini bulmak için, Masharipov’un bulunduÄŸu tüm yerlerin görüntüsüne ulaÅŸmaya çalışıyor. Zeytinburnu ve BaÅŸakÅŸehir’de Masharipov’un kameralara yakalandığı görüntüler mercek altına alınırken, tüm temasları da ayrıntılı olarak inceleniyor.

‘ÇEÇEN AHMET’Ä° TANIR MISIN?’

Masharipov’a, Atatürk Havalimanı’nı kana bulayan saldırının planlayıcısı olan Çeçen Ahmet Çatayev’le de ilgili sorular soruldu. Çatayev’i tanıyıp tanımadığı, baÄŸlantısı olup olmadığı yönündeki tüm sorulara Masharipov’un yanıt vermediÄŸi öğrenildi. 

Yine Reina saldırısıyla ilgili olarak yanında baÅŸka biri var mıydı ÅŸeklindeki sorular karşısında da saldırganın suskunluÄŸunu koruduÄŸu öğrenildi. Saldırgan olayda kullandığı silahın kendisine Zeytinburnu’nda kaldığı evde saldırıdan iki gün önce verildiÄŸini söylediÄŸi belirtilirken, polisin yaptığı tüm operasyonlarda DAEÅž'in Türkiye’deki eylemlerde kullandığı lojistik destek ünitelerinin deÅŸifre edildiÄŸi ortaya çıktı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.