Sosyal Medya

Güncel

Mehmet Görmez, evrim terorisinin müfredattan kaldırılmasına cevap verdi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Alman basın mensuplarıyla bir araya gelerek sorularını yanıtladı.



 Görmez, Almanya Diyanet Ä°ÅŸleri Türk Ä°slam BirliÄŸi (DÄ°TÄ°B) ilgili olarak,”Mukayese ettiÄŸimizde DÄ°TÄ°B’in gerçekten sadece Almanya için deÄŸil bütün Avrupa için önemli bir Müslüman kuruluÅŸ olduÄŸu ortaya çıkacaktır” dedi. Görmez, ÅŸu ifadeleri kullandı: “DÄ°TÄ°B, Diyanet ile iliÅŸkilerini uluslararası hukuk ve her iki ülkenin hukuk sistemlerini dikkate alarak geliÅŸtirmiÅŸtir. Bu iliÅŸkide Alman dostlarından sakladıkları hiçbir unsur söz konusu deÄŸildir. Zaten her din görevlisinin gönderilmesi dahi Alman BüyükelçiliÄŸi’ne müracaat edilerek, ÅŸartlar yerine getirilerek, hukuk göz önünde bulundurularak gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Bu iliÅŸki hem DÄ°TÄ°B’e hem Diyanete hem Almanya’ya hem Türkiye’ye çok ÅŸey kazandırmıştır.''

Casusluk iddialarıyla ilgili deÄŸerlendirmelerde de bulunan Görmez, şöyle konuÅŸtu: “Bizim bu çabamızı, yani Almanya DÄ°TÄ°B ile beraber Almanya ve Avrupa’da FETÖ denilen örgütün zararlarından oradaki insanları korumak için gösterdiÄŸiniz çabayı ‘Diyanet’in görevlilerinin casusluk yaptığı’ ÅŸeklinde takdim edilmesi, son derece üzüntü vericidir. Hiçbir din görevlisi kendi cemaatinden herhangi birisinin özel mahrem hayatıyla ilgili bilgiyi elbette paylaÅŸmaz, paylaÅŸamaz. Din görevlilerinin yahut DÄ°TÄ°B’in kendi vatandaÅŸlarımızı, Müslümanları, ortak vatandaÅŸlarımızı bu tür örgütlerin yanlış düşüncelerinden koruma reflekslerini casusluk olarak adlandırmak, akıldan uzak bir ÅŸey geliyor doÄŸrusu bana. Elbette bu suçlamaları kabul etmek mümkün deÄŸildir. Buna raÄŸmen Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı denetim kurumları olan son derece ciddi bir kuruluÅŸtur. Ortaya çıkan her türlü iddiayı araÅŸtırır ve gereÄŸini yapar.”
 
BÄ°Z Ä°NANCIMIZI ANLATIRIZ KÄ°MSEYÄ° ZORLAYAMAYIZ
Bir Alman gazetecinin “Türkiye’den Almanya’ya gönderilen din görevlisi şöyle bir problemi nasıl çözer: Åžimdi Türkiye’deki müfredatta Darwin teorisi kaldırılıyor ama Almanya’da bir genç kız veya oÄŸlan okulda müfredatta Darwin teorisiyle karşı karşıya gelecek, ÅŸimdi bir ikilimle karşılaÅŸacak. Bu ikilemliÄŸi aÅŸmasında Türkiye’den gelen bir din görevlisi nasıl yardımcı olabilir?” sorusuna Görmez, ÅŸu yanıtı verdi: “Orada Hazreti Adem’den geldiÄŸimize inanan bir kilise papazı ne kadar yardımcı olabilirse, yine Hazreti Adem’den geldiÄŸimize inanan bir din görevlisi de o kadar yardımcı olur. Bizim metodumuz, biz sadece inancımızı anlatırız, herhangi bir kimseyi ona inanmaya zorlayamayız. Evrim teorisine inanan özgürce kendi düşüncesini ifade edebildiÄŸi gibi, buna inanmayan da özgürce kendi düşüncesini ifade edecektir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.