Sosyal Medya

Güncel

12'nci madde 342 oyla kabul edildi

Meclis Genel Kurulu'nda ikinci turu gergin geçen anayasa değişiklik teklifinin görüşmelerine devam ediliyor. 342 evet, 138 hayır oyu verilen 12. madde kabul edildi.



TBMM Genel Kurulunda, ikinci tur görüşmeleri yapılan anayasa değişikliği teklifinin 12'nci maddesi 342 oyla kabul edildi.
 
Anayasa deÄŸiÅŸiklik teklifinin Meclis Genel Kurulu'ndaki ikinci tur görüşmeleri, 12. maddeyle yeniden baÅŸladı.   12. maddeye 342 evet, 138 hayır oyunun yanı sıra 2'ÅŸer boÅŸ ve geçersiz oy da kullanıldı. Teklifin 12. maddesi, "olaÄŸanüstü hâl yönetimi" baÅŸlığı altında, cumhurbaÅŸkanın olaÄŸanüstü hâl ilânını düzenliyor.
 
Ä°kinci tur görüşmeleri gergin geçiyor. PerÅŸembe günü Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın teklife tepki olarak kendisini kürsüye kelepçelemesinin ardından çıkan kavga nedeniyle dört madde daha kabul edilebildi. 
 
PERŞEMBE GÜNÜ NELER KABUL EDİLDİ
 
Perşembe günü kabul edilen maddelere göre, "cumhurbaşkanının görev ve yetkilerine" ilişkin maddede değişiklik yapılıyor ve cumhurbaşkanına "devlet başkanı" sıfatı getiriliyor.
 
Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları ile bakanları atayacak ve görevlerine son verecek. Cumhurbaşkanı, seçildikten sonra bir veya daha fazla cumhurbaşkanı yardımcısı atayabilecek.
 
Cumhurbaşkanı hakkında, bir suç işlediği iddiasıyla TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilecek.
 
CumhurbaÅŸkanı, yürütme yetkisine iliÅŸkin konularda CumhurbaÅŸkanlığı kararnamesi çıkarabilecek. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.