Sosyal Medya

Güncel

BaÅŸbakan'a talep: "Reis'i ara"

Erdoğan: “Uşaklar Başbakan’ı çay ile mi uğurlayasanuz…”



BaÅŸbakan Binali Yıldırım, cuma namazı ardından esnaf ziyareti de yaptı. Güneyce  Çay Salonu’na uÄŸrayan Yıldırım, vatandaÅŸların, “Reis’i ara” demesi üzerine CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı telefonla aradı. ErdoÄŸan, Karadeniz ÅŸivesiyle; “UÅŸaklar BaÅŸbakanu bir tek çay ile mi uÄŸurlayasunuz. Lahananuz nerededur...” dedi.

Yıldırım, namazın ardından vatandaÅŸları selamladı. Daha sonra cami önünde kendisini bekleyen öğrencilere karne hediyesi olarak oyuncak araba veren Yıldırım, öğrencilere "Ders yok, Kitapokuyun" diye tavsiyede bulundu. Yıldırım, ardından yürüyerek Emek Barış Taksi Durağı'na geçti. Taksicilerle sohbet eden Yıldırım, daha sonra Güneyce Çay Salonu'nu ziyaret etti.

“Sizden endiÅŸem yok”

Taksi  durağında taksi esnafına “VatandaÅŸ ne diyor bu referandum için” diye Yıldırım, taksicilerin “Evet diyoruz biz” demesi üzerine, Yıldırım, “Sizden endiÅŸem yok. Müşteriler ne diyor” dedi. Taksicinin  “Taksici ne derse önemli” demesi üzerine Yıldırım, “Şüphem yok” dedi. Taksiciler de, “Halk biziz bizim ne dediÄŸimiz önemli” diye cevap verdi.
Çalan telefonu açan Yıldırım, “Barış Taksi nasıl yardımcı olalım. Havaalanına mı gideceksiniz,  Binali Yıldırım ben” dedi. Havaalanına ne kadar yazdığını soran müşteriye taksicilerden aldığı yanıtla “100 lira” yanıtı veren Yıldırım,  tekrar taksicilere dönerek “Ne zaman 100 oldu, 85 diyor” dedi. Taksiciden “Tamam 85 de olur” yanıtı alınca Yıldırım, müşteriye “Tamam 85 de olurmuÅŸ” yanıtı verdi.

“Lahananuz nerededur…”

Daha sonra Güneyce  Çay Salonu’na uÄŸrayan Yıldırım, vatandaÅŸların, “Reis’i ara” demesi üzerine Yıldırım, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı telefonla arayarak, telefonun da hoparlörünü açtı. Yıldırım, “Hayırlı cumalar, cumanız mübarek olsun Sayın cumhurbaÅŸkanım. Biz de namazdan çıktık Ä°kizdere Güneyceliler kahvesine geldik. Reis’in sesini duyalım dediler” dedi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Karadeniz ÅŸivesiyle; “UÅŸaklar BaÅŸbakanu bir tek çay ile mi uÄŸurlayasunuz. Lahananuz nerededur...” dedi. Vatandaşın “Hepsi var, var; haber vermedi” demesi üzerien ErdoÄŸan, “Aniden mi geldu…” dedi. ErdoÄŸan “hayırlı cumalar” dedikten sonra telefonu kapattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.