Sosyal Medya

Güncel

Yakalan PKK'lı terörist milletvekili adayı çıktı

Bölücü Terör Örgütü PKK ile Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin bağları bu seferde Karadeniz’de ortaya çıktı.



Giresun’un Espiye ilçesine baÄŸlı Ericek köyünde, yakalanarak tutuklanan 4 PKK’lıdan biri olan Gülsüm Kaya’nın Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin Erzincan 2. sıra milletvekili adayı olduÄŸu öğrenildi. Kaya’nın ‘PKK’nın Karadeniz yapılanmasına yönelik örgüte ‘silahlı üye kazandırma’ çalışmaları için bölgeye geldiÄŸi ve bölgede iyice köşeye sıkışan PKK’lı grubun iletiÅŸimini yeniden saÄŸlamak ve kırsalda bulunan gruplar ile yeniden buluÅŸma saÄŸlamak için görevlendirildiÄŸi ve bölgeye bu ÅŸekilde geldiÄŸi yapılan incelemeler sonucu anlaşıldı.

KARADENİZ'DE ETKİLİ OLMAYA ÇALIŞIYORLAR

Karadeniz’de etkili olmaya çalışan terör örgütü PKK’nın, bölgede zor günler geçirirken yardıma geldiÄŸi öğrenilen grup’ta Sivas ile Ordu sınırında öldürülmüştü. Bölgede iyice baÄŸları kopan grupları yeniden bir araya getirmek için Karadeniz’e gelen teröristlerin yakalanması Giresun Ä°l Emniyet Müdürü UÄŸur Öztürk’ün bizzat yönettiÄŸi operasyonla oldu. 

PKK’nın Karadeniz yapılamasına yönelik sürdürülen operasyon kapsamında 5 Ekim 2016 tarihinde Erzincan’da yapılan operasyon sırasında yaralı olarak yakalanan PKK ‘lı teröristin sorgusu sonrasında Giresun'un Espiye ilçesi kırsalında bir sığınak bulundu. Bulunan sığınağın ardından baÅŸlatılan geniÅŸ çaplı operasyon sonucu Giresun’da bir aracı durduran polisler durumunda şüphelendikleri 2 kiÅŸiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin, yapılan sorgularında kırsal kesimdeki terör örgütü mensuplarıyla buluÅŸmak için 3 kiÅŸinin daha Giresun’a geleceÄŸi bilgisini alan ekipler harekete geçti. Giresun Ä°l Emniyet Müdürü UÄŸur Öztürk’ün bizzat yönettiÄŸi operasyonla diÄŸer şüpheliler de kıskıvrak yakaladı. Emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 4’ü PKK terör örgütü üyeliÄŸi suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, bir kiÅŸi ise adli kontrol ÅŸartı ile serbest bırakıldı.

KAYNAKÄ°HA

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.