Sosyal Medya

Güncel

Meksika'nın son umudu 'Putin'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Meksika’daki sorunları çözmesi talebiyle change.org üzerinden imza kampanyası başlatıldı.



ABD ve diğer ülkelerin empoze ettiği yeni bir dünya düzenine karşı koyan Rusya liderinin Meksika hükümetine karşı da benzeri bir tutum sergileyebileceğini düşündüğünü söyleyen imza kampanyasını başlatan isim Freppo Sovietico, şimdiden binlerce kişinin kampanyaya destek verdiğini aktardı.

Sputnik Mundo’ya konuÅŸan Sovietico “Putin’e çaÄŸrıda bulundum, zira o ABD ve baÅŸka ülkelerin empoze edeceÄŸi yeni bir dünya düzenine karşı. Suriye’deki müdahalesinin ardından, Putin’in ABD’nin etkisindeki Meksika hükümetine de karşı koyabileceÄŸi anlaşıldı” dedi.

‘LATÄ°N AMERÄ°KA ABD’DEN BIKTI’

Uluslararası kuruluÅŸların ülkesinde olup bitenlerden haberdar olduÄŸunu, ancak hiçbir ÅŸey yapmadıklarını savunan Sovietico şöyle devam etti: “Putin’in müdahalesi bu yüzden gerekli. Putin ülkenin gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirebilir, yani ABD’den uzaklaÅŸmasını saÄŸlayabilir. Son zamanlarda ülkemizdeki sorunların birçoÄŸu ABD yüzünden meydana geliyor. Latin Amerika artık ABD’den bıktı. Meksika’da alınan kararlarda, yalnızca ABD’nin yararları gözetiliyor. Politikamızı deÄŸiÅŸtirmemiz gerekiyor.”

‘KITANIN BÃœYÃœK BÖLÃœMÃœ PUTÄ°N’Ä° DESTEKLÄ°YOR’

Rusya ile Meksika arasındaki iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi gerektiÄŸini vurgulayan Sovietico, Latin Amerika’nın büyük bölümünün Putin’i desteklediÄŸini de kaydetti.

Sovietico’nun baÅŸlattığı kampanya 15 Ocak’tan bu yana 13.390 imza topladı.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.