Sosyal Medya

Güncel

Katliamın beyni Musab

Ortaköy’deki Reina gece kulübünde yeni yılı kutlayan 39 kişiyi katleden IŞİD’li terörist Abdülgadir Masharipov’un yakalanmasının ardından gözler saldırganın bağlantılarına çevrildi. Soruşturmayı derinleştiren İstanbul Emniyeti, tetikçi olduğu düşünülen Masharipov’u yönlendiren IŞİD hücresi ya da teröristleri ortaya çıkarmaya çalışıyor. Kanlı saldırıda ikinci bir terörist olduğu üzerinde duran polis, Masharipov’un yakalanması sürecinde gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleriyle İstanbul’daki Orta Asya bağlantılı IŞİD hücreleri üzerinde duruyor.



SoruÅŸturmada Reina canisini yönlendirdiÄŸi düşünülen Ebu Yusuf kod adıyla bilinen, Musab isimli bir Türk’e ulaşıldı. Ä°lk tespitlere göre Musab isimli terörist, IŞİD içinde Orta Asyalı ve Türkistan uyruklularla ilgileniyor. Suriye’de olduÄŸu tespiti yapılan Musab’ın, Ä°stanbul’daki diÄŸer baÄŸlantıları ve onun yönettiÄŸi hücrelerinin ortaya çıkarılmasına çalışılıyor.
 
Musab’ın bir süre Zeytinburnu’nda kaldığı ve buradaki Orta Asya kökenlileri yönlendirmeye çalıştığı iddiası da inceleniyor. Uzun süre Zeytinburnu’nda kalan Masharipov’un da ilçede yaÅŸayan Türkistanlıları tehdit ettiÄŸi bilgiler arasında. Masharipov gibi IŞİD’li teröristlerin Zeytinburnu baÅŸta olmak üzere Ä°stanbul’da yaÅŸayan Orta Asya ve Türkistanlılar üzerinde korku ve baskıyla hem para hem de barınma desteÄŸi saÄŸladığı belirtiliyor. IŞİD aleyhine tutum sergileyen veya konuÅŸan Orta Asyalı göçmenlerin ölümle tehdit edildiÄŸi belirlendi. Ä°ki din adamının ise sohbetlerini bitirmek zorunda kaldığı tespit edildi.
 
HEM ÇETE HEM TERÖR
Reina katliamında saldırı öncesi keÅŸif yapan ikinci bir şüpheli olduÄŸu deÄŸerlendirmesi geçerliliÄŸini korurken, geçtiÄŸimiz hafta bu kapsamda gözaltılar yapıldığı belirtildi. Teröriste Reina’da yapacağı saldırı öncesi bilgi veren içeride keÅŸif yapan, kaçış yollarını belirleyen ikinci şüpheli aranıyor. Emniyetin terörist Masharipov’un kanlı eylemini gerçekleÅŸtirmesini saÄŸlayan ikinci şüphelinin yakalanması için yoÄŸun çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Ä°stanbul Emniyeti’nin, Reina saldırısını aydınlatmak için IŞİD’in hem ‘çete’ hem ‘terör’ yapılanmaları üzerine yoÄŸunlaÅŸtığı kaydedildi.
 
‘FLASHBANG’I  EL BOMBASI SANMIÅž!
Reina’yı kana bulayan teröristin polise verdiÄŸi ilk ifadede, “Yılbaşı gecesi Taksim’de canlı bomba eylemi yapacaktım. Ancak sıkı güvenlik önlemleri nedeniyle bombayı getirecek kurye ile buluÅŸamadım. Rakka’dan ses getirecek yeni bir hedef bulma talimatı aldım. Reian’nın önünden geçerken fazla güvenlik önlemi olmadığını görünce orayı uygun gördüm” dediÄŸi iddia edildi. DHA’nın haberine terörist, eylemi ölmeyi göze alarak gerçekleÅŸtirdiÄŸini, katliam sırasında patlattığı  ‘Flashbang’leri el bombası sandığını, sadece ışık saçtıklarını görünce kaçtığını söyledi.
 
MİLİTANLARA EV TUTAN TERÖRİST GÖZALTINDA
Bursa Emniyeti, Reina’yı kana bulayan terörist Masharipov’un Konya’da birlikte kaldığı bir kiÅŸinin kente geldiÄŸini belirleyip harekete geçti. Şüpheliyi ve baÄŸlantılı olduÄŸu kiÅŸileri takibe alan ekipler, Nilüfer ve Gürsu ilçelerinde 7 adrese operasyon düzenledi. 6 evde, Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan, DoÄŸu Türkistan uyruklu 15’i kadın 27 şüpheli, beraberlerindeki 29 çocukla yakalandı. Ekipler boÅŸ evi, organizatör oldukları belirtilen Tacikistan uyruklu M.S. ile N.S’nin kullandığını tespit etti. N.S’nin Ä°zmir’de yakalandığı, M.S’nin ise arandığı ifade edildi. Organizatör olduÄŸu düşünülen M.S.’nin IŞİD’e katılmak için ülkeye gelen yabancı uyrukluları önce Ä°stanbul’da kiraladığı evlere yerleÅŸtirdiÄŸi, bu kiÅŸileri daha sonra kendisi ve N.S.’nin kiraladığı Bursa ve Ä°zmir’deki evlere götürdüğü tespit edildi.
 
CANLI BOMBA KURYESÄ° YAKALANDI
Reina teröristinin yakalanması için düzenlenen 152 operasyonda terör örgütü IŞİD’in 20 hücresi çökertilmiÅŸti. Örgüte dün de bir büyük darbe vuruldu. Åžanlıurfa’nın Akçakale sınırından Türkiye’ye giren IŞİD’in silah ve mühimmat taşıyan kuryesi ‘Abud Mahho’ kod adlı terörist yakalandı. Sınırda yapılan kazıda çuval içerisinde 3 el bombası fünyesi, 3 uzaktan kumanda anahtar sistemi, 6 elektrikli hale çevrilmiÅŸ kapsül ile 3 kilo 560 gram RDX patlayıcı ele geçirildi. Ele geçirilen mühimmatın yapılan incelemesinde Ä°stanbul, Ankara ve Gaziantep’te IŞİD tarafından düzenlenen saldırılarda kullanılan malzemelerle benzerlik gösterdiÄŸi saptandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.