Sosyal Medya

Güncel

Reina katliamcısı çözülmeye başladı

Terörist Abdulkadir Maşaripov sorgu sırasında polisle diyaloğa girmeye başladı. Sorulan sorulara cevap verdiği öğrenilen teröristin verdiği bilgiler tek tek kontrol edilerek doğruluğu inceleniyor. Teröristin yakalandığı eve 6 Ocak'ta gittiği ve 16 Ocak tarihine kadar orada saklandığı ortaya çıkarken, polisin, Abdulkadir Maşaripov'un 4 yaşındaki oğlunu arama çalışmaları ise sürüyor.



NEZARETHANEDE TEK BAÅžINA TUTULUYOR
Reina saldırganı terörist Maşaripov'un Özbekistan'da bir üniversitede Fizik bölümünde eğitim aldığı tespit edildi. Ebu Muhammed El Horasani Kod adlı Maşaripov'un TEM nezarethanelerinin birinde yalnız başına tutulduğu öğrenildi. Gözaltında bir süre sustuğu iddia edildi.
 
Reina saldırganı teröristle ilgili son bilgiler ise şöyle:
 
Terörist Rakka'dan aldığı talimatla canlı bomba olmayı kabul etti ve aslında kendini patlatacaktı. Ancak Türkiye'de yapılan operasyonlarda bombayı taşıyan kuryelerin de aralarında bulunduÄŸu çok sayıda kiÅŸi gözaltına alındı. Bombayı alacağı kurye gözaltına alınınca terörist silahlı saldırı gerçekleÅŸtirdi. 
 
Teröristin Afganistan'da silahlı eÄŸitim aldığı ortaya çıkmıştı. Güvenlik güçleri, özel eÄŸitimli teröristi çözmek için diyalog kurmaya, sohbet edip bilgi almaya çalışıyor. Teröristin sorgu iÅŸlemleri devam ediyor, ifade iÅŸlemine henüz geçilmedi. 
 
CNNTürk'ün haberine göre terörist emrin Rakka'dan geldiÄŸini doÄŸruladı. Terör örgütünün sözde Türkiye emiri Hoca Akın'ın yardımcısı olduÄŸu öğrenilen Hoca Yusuf kod adlı Ä°lyas MamaÅŸapirov'la eylemler üzerine görüştüğü ortaya çıktı. Ä°nternette bir mesajlaÅŸma programından haberleÅŸtiklerini, yaptığı keÅŸifleri aktardığını söylediÄŸi iddia ediliyor. 
 
 CNNTürk muhabiri Ä°smail Umut Arabacı'nın verdiÄŸi bilgiye göre 'Yusuf Hoca' kod adlı terörist de gözaltında. 
 
Reina saldırganıyla diyaloÄŸa geçen bir kiÅŸinin Bursa'ya gitmesi üzerine bu sabah 27 kiÅŸi gözaltına alındı. Kayseri, Hatay, Ä°zmir'den sonra Bursa'da da DAEÅž'e yönelik yeni bir operasyon yapıldı. 
 
197 BÄ°N LÄ°RAYI DEAÅž VERMÄ°Åž
Teröristin kaldığı evde 197 bin dolar bulunmuÅŸtu. Paranın, saldırı sonrası teröristin kaçması için DEAÅž tarafından verildiÄŸi belirlendi.  Teröristin kaçma hazırlığı içinde olduÄŸu, Rakka'ya gitmeye çalıştığı tespit edildi. DiÄŸer örgüt üyelerinin de kendisine güzergah ayarlamak için çalıştığı belirlendi. Teröristlerin Suriye'den mi Irak üzerinden mi Rakka'ya gidebileceklerinin yollarını aradıkları ortaya çıktı. 
 
TERÖRİSTİN OĞLU ARANIYOR
Teröristin saldırı sonrası eÅŸinin yanına geldiÄŸi, 1.5. yaşındaki kızının eÅŸiyle kaldığını, kendisinin 4 yaşındaki oÄŸlunu alarak kaçtığı belirlenmiÅŸti. Terörist yakalandığında oÄŸlu yanında yoktu. ÇocuÄŸun nerede olduÄŸu araÅŸtırılıyor. 
 
"LÃœTFEN BENÄ° VURMAYIN"
Terörist operasyon sırasında karşısında polisi görünce "Lütfen beni vurmayın" demiÅŸ. Teröristle ilgili bir diÄŸer iddia ise kendisine yardım eden 3 kiÅŸinin yakalanması üzerine paniÄŸe kapıldığı ve Konya'daki DEAÅž hücresiyle irtibata geçtiÄŸi yönünde. Ä°stihbarat birimlerinin bu giriÅŸimi fark ettiÄŸi öne sürülüyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.