Sosyal Medya

Güncel

Görmez'den tarihi özür!

Mehmet Görmez, Kur'an kursunda darbedilen çocukla görüşüp onun şahsında tüm çocuklardan özür diledi



Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Sakarya'daki Kur'an kursunda bir görevlinin darbettiği çocukla buluşarak, onun şahsında tüm çocuklardan özür diledi.

Görmez, Sakarya'daki Kur'an kursunda görevlinin darbettiği çocuğu makamına davet etti.

Başkanlıktaki buluşmada Görmez, çocuğun şahsında, Türkiye'deki tüm çocuklardan özür diledi. Görmez, çocuğa "Hayatım boyunca artık dostumsun, arkadaşımsın." dedi.

Buluşmada Hazreti Muhammed'in çocuklarla ilişkilerinden örnekler veren Görmez, şöyle konuştu:

"Biz, çocuklarla arkadaÅŸ olmuÅŸ, her çocuÄŸa büyük muamelesi göstermeyi öğreten bir peygamberin ümmetiyiz. Secdeye eÄŸildiÄŸinde sırtına çocuk bindi diye secdesini uzatan bir peygamberin ümmetiyiz. Cuma hutbesini irat ederken minbere doÄŸru çıkan çocuÄŸu görüp, hutbesini kesip, minberden aÅŸağıya inen, çocuÄŸu kucağına alarak çocukla hutbe irat eden Muhammed Mustafa'nın ümmetiyiz. Çocuk aÄŸladı diye namazı çok hızlı kılan, kıldıktan sonra da 'Anne yüreÄŸi bu çocuÄŸun aÄŸlamasına dayanmaz' diye 'Namazı hızlı kıldım' diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Biz, 10 yaşında Hazreti Enes ile arkadaÅŸ olmuÅŸ, 10 sene beraber yaÅŸadığı halde bir defa azarlamayan bir peygamberin ümmetiyiz. Onun için ben gerçekten çok üzgünüm."  

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.