Sosyal Medya

Güncel

Ameliyat eldiveniyle isimsiz ihbar mektupları düzenlediklerini itiraf etti

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Manisa’da ifade veren Haluk S. isimli örgüt imamı, şok itiraflarda bulundu. Üniversite okumak için Manisa’dan Ankara’ya gittiğini anlatan Haluk S.’nin ifadesi şöyle:



FEM’DE EĞİTÄ°M ALDIK: 1998 AÄŸustos’ta Ankara il Ä°mamı Mehmet Ali Büyükçelebi (firari) ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DzKK) ülke imamı Kamil Kaya, ben ve Hüseyin D.’ye, DzKK Ankara yapılanmasını oluÅŸturacağımızı tebliÄŸ etti. Bunun için önce cemaatten izole olacağımızı, herkesin ayrıldığımı ya da uzaklaÅŸtırıldığımı bileceÄŸini, ev tutmam gerektiÄŸini ve bu konuda kurs vereceklerini söylediler. Ä°stanbul Altunizade’deki FEM Dershanesi’nde 7-8 gün eÄŸitim aldık. Kursta, DzKK hiyerarÅŸik sıralaması, terfi sistemi, aile ve lojman hayatı gibi bilgiler verildikten sonra, cemaat mensuplarının bu iÅŸleyiÅŸte nasıl davranacağını ve tedbir yöntemlerini, subaylarla görüşmelerde dikkat edilecek hususları anlattılar.
 
UÄžURLU VE AKTÃœRK ÖĞRENCÄ°MDÄ°: Kurstan sonra Ankara’ya dönüp takip edeceÄŸimiz subayları devraldık. Bana devredilen isimler arasında Genelkurmay Plan Prensipler Daire BaÅŸkanlığı’nda görevli Deniz Kurmay Yarbay Mustafa Zeki UÄŸurlu, MEBS BaÅŸkanlığı’nda görevli Kurmay ÃœsteÄŸmen Ali Suat Aktürk ve bir subay daha vardı. Cemaatin Deniz Kuvvetleri’ne yerleÅŸtirdiÄŸi subay sayısı artınca bizimle beraber 3 kiÅŸi daha subaylarla ilgilenmeye baÅŸladı. 5 kiÅŸi faaliyetleri yerine getirmek için Dikmen’de bir ev kiraladık. Buraya görüştüğümüz askerleri getirmiyorduk. Bu evde bir yazıcı, bir de bilgisayarımız vardı. Bilgisayar ve yazıcı isimsiz ihbarlar ve dokümantasyon için kullanılıyordu. Mustafa Zeki UÄŸurlu ile ilk kez bir esnaf evinde görüştük.
 
EÅžLERÄ°MÄ°Z GÖRÜŞÜYORDU: Ayda 1 kez Ä°stanbul’a gidip DzKK ülke imamı Kamil Kaya’ya rapor veriyorduk. Görüşmelerden birinde Kaya evlenmem gerektiÄŸini, askeriye içinde rahat hareket edebilmek için Alevi kökenli bir aday bulduklarını söyledi. Bu kiÅŸiyle tanıştım. UÄŸurlu evli olduÄŸundan, onunla aile olarak görüşme yapmamız gerekiyordu ve düğünden önce imam nikâhıyla evlendik. Evlilikten sonra ben UÄŸurlu ile eÅŸim de onun eÅŸiyle görüşüyordu. UÄŸurlu askeriyeden istihbari bilgiler getiriyor, eÅŸi de eÅŸime lojmandaki bilgileri aktarıyordu. Bunları raporlayıp Hüseyin D. ile Ä°stanbul’a gidiyorduk. ÃœsteÄŸmen Ali Suat Aktürk evlenmek istediÄŸini söyleyince uygun bir aday bulunarak evlendirildi.
 
Ä°SÄ°MSÄ°Z Ä°HBAR MEKTUPLARI: Kaya’nın, cemaatin yetiÅŸtirdiÄŸi elemanlara TSK içerisinde sıkıntı yaÅŸatan komutanlar ya da mesai arkadaÅŸlarının bertaraf edilmesi için bu kiÅŸilerin zaafları doÄŸrultusunda isimsiz ihbar mektuplarının gönderilmesi talimatı vermesi üzerine, Dikmen’deki evde yapı sorumlularından M.K.C. vasıtasıyla steril olarak hazırlanmış bilgisayarda ameliyat eldiveni kullanarak yazmış olduÄŸu isimsiz ihbar mektuplarını Genelkurmay BaÅŸkanlığı’na Hüseyin D. ile birlikte gönderiyorlardı. Hatta bir seferinde ihbar mektubunu Genelkurmay’ın yanından geçerken bahçesine atmışlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.