Sosyal Medya

Güncel

Devlet Bahçeli: CHP ve kaos ittifakı milletin hakkını gasp etmeye kalkıştı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır'daki terör saldırısını kınarken Meclis'teki anayasa görüşmeleri hakkında önemli ifadeler kullandı. Bahçeli'nin açıklamaları özetle şöyle:



"Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında DeÄŸiÅŸiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi'nin birinci tur görüşmeleri dün itibariyle tamamlanmıştır. Milletvekillerimizi uzun ve yorucu çalışmalarından dolayı kutluyor, baÅŸarılarının devamını niyaz ediyorum. Bir hafta boyunca Gazi Meclisimiz olaÄŸanüstü bir çalışma performansı sergileyerek kendisine baÄŸlanan umutları boÅŸa çıkarmamıştır. 18 Maddelik Anayasa DeÄŸiÅŸiklik Teklifi'nin ilk etabı beklendiÄŸi üzere yoÄŸun, heyecanlı, gerilimli ve hatta zaman zaman çalkantılı geçmiÅŸtir. Milli iradenin tecelligahı Meclisimiz Türkiye’nin ayak baÄŸlarından kurtulması, sırtındaki kamburlardan uzaklaÅŸması için devreye girmiÅŸtir.

'CHP OLMADIK YOLLARA SAPMIÅžTIR'

"TBMM’nin çalışmasını engellemeye, milletvekillerinin demokratik ve siyasi tercih hakkını sabote etmeye dönük çabalara da hız verilmiÅŸtir. Milletten ümidini kesen CHP yönetimi, milli iradeye çıkan yolları tıkamak ve hatta kullanılamaz hale getirmek için olmadık yollara sapmıştır.

TBMM’nde yaÅŸanan kürsü iÅŸgalleri, kavga sahneleri, ucuz oyunlar, isnat ve iftiraya varan siyasi söylemler muhataplarını mahcup edecektir. Milli Mücadele’de destan yazan aziz Türk milletine nasıl ve hangi tür hükümet etme sistemini tercih ettiÄŸini sormanın neresi yanlıştır?

15 Temmuz’da tankın önüne yatan, gökyüzündeki darbeci uçaklara adeta pençe atan kahraman millete makus güvensizlik nasıl yorumlanmalıdır? Fiili durumdan ÅŸikayetçi olup da bunun önlenmesi ve örselenmesi konusunda felç geçirmiÅŸ gibi hareketsiz duranlar ne anlatmaktadır? 

Egemenliğin sahibi olan Türk milletine tarihi nitelikli ve bizzat istikbalini ilgilendiren bir konuda görüşünü sormanın neresi hatalıdır? CHP ve yanında hizalanmış kaos ittifakı akla hayale gelmedik senaryolarla milletin kaderine sahip çıkma hakkını gasp etmeye kalkıştılar.

Partimizin çok deÄŸerli milletvekillerinin telefon numaraları afiÅŸe edildi. Sosyal medyadan her türlü tezvirat ve dedikodu dolaşıma sokuldu. Sözde özgürlük ve demokrasi ÅŸampiyonları ille de hayır temposu tutarken,evet tercihini bastırmak için despotça ve tahammülsüzce hareket etti. UzlaÅŸma, sorumluluk ruhuyla milli ÅŸuuru buluÅŸturmuÅŸ siyasi bir vicdanda vasat ve varlık bulur. Milli uzlaÅŸma ihaneti gömer, ithamları söker.  

​Aynı ırmakta iki defa yıkanma hevesi abestir. Türkiye abes siyaset mantığını elinin tersiyle itecek, hızını kesen ağırlıkları atacaktır. Muhtemel kaos hazırlıklarını, kriz salgınlarını, anti demokratik arayış ve özlemleri milletçe göğüsleyip peÅŸinen etkisizleÅŸtirmek zorundayız. Ä°nançları mumdan olanların ateÅŸle imtihana girmeleri sonuçsuz ve boÅŸ bir çabadır.
 

​Millete korku salanların emelleri kursaklarında kalacaktır. Yıllarca rejim üzerinden siyaset kurgulayanların, asıl rejim muhalifi müfsitler olduÄŸunu görmek, bilmek, anlamak lazımdır. Allah’ın izniyle ÇarÅŸamba günü baÅŸlayacak ikinci tur görüşmelerinden sonra Anayasa DeÄŸiÅŸikliÄŸi milletimizin önüne gelecektir. Ä°nancım budur." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.