Sosyal Medya

Güncel

BM'den Türkiye çağrısı!

BM Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai, Rifai, "Türkiye'ye gidecek turistlerin kafasında en ufak bir şüphe ve soru işareti olmasına gerek yok" dedi.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Dünya Turizm Ã–rgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai, köklü ve güçlü bir geleneÄŸi olan Türk turizminin geleceÄŸinden umutlu olduÄŸunu vurgulayarak "Teröristleri en kolay yenilgiye uÄŸratmanın yolu da Türkiye'ye seyahat etmeye devam etmektir." dedi.

AA muhabirine konuÅŸan Rifai, Türk turizminin son 20 yılda dünya  genelinde "çok büyük, harika" baÅŸarılar elde ettiÄŸini, Türkiye'ye yılda 30  milyonun üzerinde turist gitmesinin etkileyici olduÄŸunu söyledi.
 
Rifai, son dönemde Türkiye'yi hedef alan terör saldırıları nedeniyle  turizm sektörünün hassas bir dönemden geçtiÄŸini, öte yandan sektörün tekrar hızla  toparlanabileceÄŸini ifade etti.
 
"Turistlerin kafasında en ufak bir şüphe olmasın"
 
Rifai, Türkiye'ye gitmek isteyen dünyanın dört bir yanındaki insanlara  seslenerek şöyle konuÅŸtu:
 
"Türkiye'ye gidecek bütün turistlerin ÅŸunun farkına varması lazım:  Türkiye'deki hayatın dünyanın diÄŸer ülkelerinden bir farkı yok. Terörizm, küresel  bir sorun. Türkiye, Fransa, Belçika, Mısır, Tunus ve Tayland'ın sorunu deÄŸil,  uluslararası bir problemdir. Sadece Türkiye'ye özgü bir sorun deÄŸildir. Bunu çok  samimi olarak ifade etmek istiyorum. Benim, sizin, diÄŸerlerinin ve sonuçta  hepimizin sorunudur. Terörizm illeti dünyanın her yerinde her zaman karşımıza  Ã§Ä±kabilir. Bundan dolayı Türkiye'ye gidecek turistlerin kafasında en ufak bir  ÅŸÃ¼phe ve soru iÅŸareti olmasına gerek yok."
 
"Türkiye turizmde çok cazip bir varış noktası"
 
Türkiye'nin turizmde köklü geleneklere ve güçlü sektör temsilcilerine  sahip olduÄŸuna dikkat çeken Rifai, turizm sektörünün temsilcilerine de mesajlar  verdi. Rifai, "Lütfen panik yapmayın, asla pes etmeyin." dedi.
 
Rifai, Türkiye'nin hala turizmde cazip bir varış noktası olarak  görüldüğünün altını çizerek "Bazen sorun yaÅŸadığınızda dünyanın sizden koptuÄŸunu  düşünürsünüz ama öyle deÄŸil. Sektör olarak sizin verdiÄŸiniz hizmet ve ürün  harika. Turizme yapılan bu saldırıların amacı ekonomiye zarar vermek, ülkeye  siyaseten zarar vermek ve sizi karamsarlığa düşürmektir." diye konuÅŸtu.
 
Geçen yıl Ä°stanbul Atatürk Havalimanı'na düzenlenen terör  saldırısından sadece 8 saat sonra uçuÅŸların yeniden baÅŸlamasından çok  etkilendiÄŸini dile getiren Rifai, "8 saat sonra havalimanını temizleyip, bütün  fonksiyonlarıyla yeniden iÅŸlevsel hale getirmek, teröristlerin yüzüne atılan en  büyük tokattır." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
"Reina saldırısı namertçe"
 
Rifai, BeÅŸiktaÅŸ'taki gece kulübü Reina'ya 1 Ocak'ta düzenlenen terör  saldırısına iliÅŸkin de bu tür saldırıların dünyanın her yerinde görülebileceÄŸini  söyledi.
 
"Dünyada hiçbir ülke yüzde 100 güvende olduÄŸunu iddia edemez." diyen  Rifai, yeni yılda eÄŸlenen insanlara karşı yapılan saldırının "namertçe" ve  "acımasızca" olduÄŸunu ifade etti.
 
Rifai, "Teröristlerin amacı da zaten, insanların hayatını yaÅŸamasını,  seyahat etmesini ve özgür bir ÅŸekilde hareket etmesini engellemek. Bundan  dolayıdır ki teröristlerin kolayca kazanmalarına asla izin vermemeliyiz.  Teröristleri en kolay yenilgiye uÄŸratmanın yolu da Türkiye'ye seyahat etmeye  devam etmektir." diye konuÅŸtu.
 
"Türk turizminin geleceğinden oldukça umutluyum"
 
Gelecek haftalarda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın davetlisi  olarak Türkiye'ye gideceÄŸini aktaran Rifai, ziyareti esnasında tur  operatörleriyle bir araya geleceÄŸini, bazı turistik bölgeleri ziyaret edeceÄŸini  ve ikili görüşmelerde bulunacağını kaydetti.
 
Rifai, turizmin lider ülkelerinden Türkiye'nin sektördeki büyümesinin  devam edeceÄŸinden hiç tereddüdü olmadığını da vurgulayarak ÅŸunları kaydetti:
 
"Ä°ki hafta sonra Türkiye'ye gideceÄŸim, sonrasında ailemi,  eÅŸimi,  Ã§ocuklarımı da Türkiye'ye götüreceÄŸim. Çünkü Türkiye'de hayatın normal seyrinde  gittiÄŸine inancım ve güvenim tam. Dünyanın her yerinde bir ÅŸey olacaksa olur.  Köklü ve güçlü bir geleneÄŸi olan Türk turizminin geleceÄŸinden oldukça umutluyum."

KAYNAKAA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.