Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün yargıdaki çetesi

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada, yargılanan 16 sanıktan M.K, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak, örgütün adliye yapılanmasına ilişkin bilgiler verdi.



Tutuksuz sanık M.K, FETÖ’nün yargı yapılanmasının 11 dar bölgeye ayrıldığını belirtti. Bu dar bölgelerin başında bir ‘abi’ bulunduÄŸunu kaydederek, bunların her hafta diÄŸer dar bölge abileriyle toplanıp istiÅŸareler yaptığını dile getirdi. Kırıkkale dar bölgesinde Çorum, Kastamonu, Çankırı ve Ankara’nın bir bölümünün yer aldığını iddia eden M.K, “Kayseri, Samsun, Konya, EskiÅŸehir dar bölgeleri gibi bölümler var. Konya, Kayseri, EskiÅŸehir, Samsun ve Kırıkkale dar bölgelerinin başında A.B. adında bir abi vardı. Bu dar bölgelerin içerisinde evlilik, bilgi, arama, tarama ve haberleÅŸme sorumlusu vardı. Bu kiÅŸiler A.B. ile direkt konuÅŸur, görüşür ve direktifler alırdı” ifadelerini kullandı.
 
M.K, 2010-2013 yıllarının, örgütün adliyelerdeki en parlak dönemi olduÄŸunu, 17-25 Aralık sürecinin ardından adliye ve cezaevi yapılanmasının birleÅŸtirildiÄŸine dikkati çekti. Bu yıllarda adliyelere çok fazla eleman yerleÅŸtirildiÄŸini ve örgüt içinde ciddi çalışmaların olduÄŸunu anlatan M.K, ÅŸu bilgileri paylaÅŸtı: “KPSS’den yüksek alan öğrenciler tespit edilmiÅŸ, öğrenciler komisyonlarda etkili oldukları illerde sınava sokulmuÅŸtur. 2013’te merkezi alım yapılan infaz kurumlarına girenlerin yüzde 60’ının örgütün referansıyla bunu yaptığını biliyorum. Birçok kiÅŸi bu yapıyı cemaat olarak bilir, eÄŸitim iÅŸleriyle uÄŸraÅŸtığını, Allah rızası için fedakarlık yaptığını düşünür ancak içine girince örgütün çıkışı olmayan bir labirent olduÄŸunu anlar. Bu örgütün amacı paradır. Adeta paraya tapan bir gruptur.”
 
M.K, örgütte birim ve ünite ÅŸeklinde 2 türlü model olduÄŸuna iÅŸaret ederek, asker, polis ve yargının birim, öğretmen, işçi, memur ve doktorların ise ünite modelinde yer aldığını savundu. Örgüt üyelerinin 2013 yılının son çeyreÄŸine kadar haberleÅŸmelerini cep telefonundan yaptığını ancak bu tarihten sonra akıllı telefona geçerek internet üzerinden iletiÅŸim kurduÄŸunu söyleyen M.K, ‘CoverMe’, ‘Skype’, ‘Whatsapp’, ‘Gmail’, ‘ByLock’, ‘Kakao Talk’ gibi programların örgüt içinde yaygın kullanıldığını bildirdi. M.K, 17-25 Aralık sonrası örgütün sosyal medyada faaliyette bulunduÄŸunu belirterek, “AK Parti ile alakalı olumsuz yazılarda yazara ve akademisyene tepki gösterilecek, takip edilene AK Parti’li bir kullanıcının saldırdığı mesajı verilecekti. Bir nevi takip edilenle parti arasını açmayı düşündüler. Ä°llerin büyüklüğüne göre Twitter hesapları bir ya da iki kiÅŸiye verilirdi” dedi.
 
Örgütün içerinde bazı kiÅŸilerde BIOS ayarlarıyla oynanmış siyah renkli küçük dizüstü bilgisayar olduÄŸuna dikkati çeken M.K, şöyle devam etti: “Bilgisayarı ilk açtığında siyah renkli ekran açılıyor, buraya ÅŸifre yazılıyor, yazılan harf ve rakamlar gözükmüyor. Ä°lk etapta laptop bozuk veya çalışmıyor gibi gözüküyor. Åžifreler girilince makine açılıyor. Çok farklı bir formatta açılıyor. Flash bellek gibi kullanılan aparat takılıyor. Bir ÅŸifreleme programıyla yaklaşık 60 karakterli ÅŸifre girilerek disk açılıyor ve hafıza kartlarını kullanmaya baÅŸlıyor. Bu laptoplar dar bölge abilerinde, evlendirme sorumlularında, mahrem iÅŸleri yapanlarda vardı. Sakıncalı barındırdığı için herkese verilmezdi.”
 
‘AYRILANIN AÄ°LESÄ°NE ZARAR VERÄ°LÄ°RDÄ°’
M.K, örgütün 2014 yerel seçimlerinde her ilde ikinci partinin, 2015’teki milletvekilliÄŸi seçimlerinde de Kırıkkale ve İç Anadolu’da MHP, doÄŸuda HDP, Antalya ve Ä°zmir’de CHP’nin desteklenmesi talimatını verdiÄŸini vurgulayarak, “Örgüt içerisindeki her kiÅŸiden seçimlerde 10 AK Parti’linin kazanılması istendi. Bu yönde her ilde çalışmalar yapıldı. Örgütün seçimlere dahil olması, AK Parti aleyhine çalışmaları çok yanlıştı” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Hiç kimsenin elini kolunu sallayarak örgütten ayrıldığını görmediÄŸini söyleyen M.K, örgütten ayrılanın mutlaka zarar gördüğünü, ‘ÅŸefkat tokadı’yla eÅŸi ve çocuklarına zarar verilmeye çalışıldığını öne sürdü. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.