Sosyal Medya

Güncel

'Yeni anayasanın yürürlüğe girmesi ülkemize doping etkisi yapacak'

Borsa İstanbul hizmet binasının açılış töreninde konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Yeni anayasanın yürürlüğe girmesi ülkemize doping etkisi yapacak" dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Borsa İstanbul Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve yeni hizmet binasının açılış töreninde konuÅŸtu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son günlerde döviz kurunu silah olarak kullanarak üzerimize gelmeye başladılar. Alternatiflerini üretiyoruz, üreteceğiz" dedi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasından satırbaÅŸları; 

Bugün açılışını yapmakta olduÄŸumuz binalarla Borsa Ä°stanbul yeni bir döneme baÅŸlıyor. 15 Temmuz darbe giriÅŸiminde hedef alınan yerlerden birinin Borsa istanbul olması rastlantı deÄŸildir. 

Türkiye ekonomisinin derinliÄŸinin olmadığı bir dönemde bu saldırılar hedeflerine ulaÅŸabilirdi. Ama artık ÅŸunu herkesin bilmesi lazım eski Türkiye yok. Ekonominin hacmi çapı büyüdü. Ancak ekonomimize saldırılar bitmiÅŸ deÄŸil. Demokrasi gibi ekonomi nöbetleri tutan vatandaÅŸlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 

DÖVİZ KURUNU SİLAH OLARAK KULLANARAK ÜZERİMİZE GELMEYE BAŞLADILAR

Son günlerde döviz kurunu silah olarak kullanarak üzerimize gelmeye baÅŸladılar. Bunlara karşı önlemlerimizi alıyoruz, almaya devam edeceÄŸiz. Bizim bu saldırıları karşılayacak gücümüz vardır. Bizim sorumunuz hızlı hareket edememektir. Bu da son günlerde döviz spekülasyonlarında milletimizin moralini bozuyor. Döviz kurundaki suni ÅŸiÅŸkinliÄŸin giderilmesiyle piyasalarda bekle-gör politikasının da sona ereceÄŸini ümit ediyorum. Yakın geçmiÅŸte sorun yaÅŸadığımız pek çok ülke ile yeni döneme giriyoruz. 

Bununla birlikte ekonomideki güncel sıkıntılarımızın aşılması konusunda biraz daha hızlı olunmamasının gerektiği açıktır. Türkiye güçlü kamu maliyesi, bankalarının sermaye yapısı, disiplinli bütçe uygulamalarıyla ekonomideki bu durgunluğu haketmiyor.

EKONOMİDEKİ SIKINTILARIMIZI DA SAVUNMADA KALARAK DEĞİL, HÜCUMA GEÇEREK AŞABİLİRİZ

Ekonomideki durgun görüntüyü kesinlikle hak etmiyoruz. Ortada üstesinden gelinemeyecek bir sorun yoktur. Ekonomideki sıkıntılarımızı da savunmada kalarak deÄŸil, hücuma geçerek aÅŸabiliriz. Ekonomi insandır, insana dair her ÅŸeydir. Hamdolsun insanımız dimdik ayaktayız. Türkiye'nin bugün kendisine güvenen, risk alan yatırımcılara ihtiyacı var. Ãœlkede güvenin, bu ülkede istikrar var. Risk alın. 

İHRACAT VE TURİZMDE ÇOK BÜYÜK BİR ATILIMI HAYATA GEÇİRMELİYİZ

Buradan bir kez daha ülkesini seven herkesi harekete geçmeye davet ediyorum. Yatırımlarımızı, istihdamımızı artırmak için ne gerekiyorsa yapıp ekonominin çarklarını hızlandırmalıyız. Milletimiz ve devletimiz bu zor günlerde yanımızda olan hiç kimseyi unutmayacaktır. Küresel vatandaÅŸlık anlayışıyla burayı merkez alarak burada toparlayalım. Ä°hracat ve turizmde çok büyük bir atılımı hayata geçirmeliyiz. 

Ä°KÄ° MÄ°LYON DOLARLIK YATIRIM YAPANA VATANDAÅžLIK HAKKI VERÄ°LECEK

Ä°ki milyon dolarlık yatırım yapana vatandaÅŸlık hakkı verilecek. Operatör ÅŸirketleri siz kurun. Siz kurun bakın ondan sonra onlar nasıl çalışmaya baÅŸlıyor. Bu süreçte finans sektörünün reel sektöre destek vermesi önem saÄŸlıyor. Uluslararası geliÅŸmeler Türkiye cazibesini artırıyor. Bu ülke kendisine güvenen ve yatırım yapanı mahçup etmemiÅŸtir, döviz oyununu bozacağız. Ekonominin tüm aktörlerine güvenim tamdır. 

YENÄ° ANAYASA ÃœLKEMÄ°ZE DOPÄ°NG ETKÄ°SÄ° YAPACAKTIR

Bu fırsatları en iyi şekilde kullanarak 2023 hedeflerimize odaklanmalıyız. Ekonomimizin tüm aktörlerine güveni tamdır. Anayasa değişikliği ülkemize doping etkisi yapacaktır. Yeni Türkiye önünde kimse duramayacaktır. Basit bir ifade ile söylüyorum. Tüm siyasi partiler alanlarda yeni anayasa dediler. Parlamentoda yeni anayasanın önünde durmak için iki siyasi parti bunu konuşuyor.

Edep adap hiçbir şey bilmeden ifadelerle engellemenin gayreti içindeler. Böyle bir iç tüzükle bu parlamento yürümez. Bu denli yoran siyasi anlayışla neticeye varamazsınız. Dersini çalışarak gelen bir anlayış yok. Amerika'da uygulama farklı olabilir, Avrupa'da farklı olabilir. Bunları gözden geçirmeden konuşma yapıyorlar.

BÄ°Z DAHA FARKLI BÄ°R SÄ°STEM OLUÅžTURAMAZ MIYIZ?

Sevgili dostlar Başkanlık sistemini uygulayan ülkelerinki bizim olmazsa olmazımız mı? Biz daha farklı bir sistem oluşturamaz mıyız? Bir yerden farklı bir şey alırsın, bir başkasından farklı bir şey alırsın. Kendi tarihimden olan bir altyapım var, dünyaya yeni bir anlayışla çıkabiliriz.

Bunun kararını verecek olan millettir. Parlamento o metni hazırlıyor. Nihai kararı da verecek olan millettir. Milli iradeye dahi hazmedemeyen, bu işin götürülmesini hazmedemeyen bir grup var. İkinci turdan sonra millete gidecek yol açılır umarım

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.