Sosyal Medya

Güncel

Zeytinburnu Belediye Başkanı'ndan çöken bina açıklaması

2 kişinin hayatını kaybettiği bina ile ilgili Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın açıklamalarda bulundu.



İstanbul'un Zeytinburnu İlçesi Beştelsiz Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi üzerinde 2 yıl önce depreme dayanıksız raporu verildiği gerekçesiyle belediye tarafından boşaltılan 7 katlı bina çöktü.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Çöken binanın enkazı altında kalan biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetti 5 kişi de yaralandı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı'ndan çöken bina açıklaması

Zeytinburnu Belediye BaÅŸkanı Murat Aydın yaptığı açıklamada, "93 yılında yaptırılmış, 97 yılında iskanı alınmış 56 daireli bir bina. Biz bu binayı çürük olduÄŸu gerekçesiyle, kentsel dönüşüm kapsamında 2015 yılında boÅŸaltmıştık. BoÅŸaltılan bina mülk sahipleri anlaÅŸamadığı için yıkılamadı " dedi.

"BÄ°Z ZORLA BÄ°NAYI TAHLÄ°YE ETTÄ°K"

Aslan "Tehlike olduÄŸu zaman daire sahiplerinin aralarında anlaÅŸması mı gerekir? Yoksa bir adım atılabilir miyidi?" sorusuna yanıt verdi: "Resmen adım attık biz, biz zorla binayı tahliye ettik. "Benim binam saÄŸlamdır, binamda sıkıntı yoktur" Hatta binadan örnek almanız gerekiyor, onda bile sıkıntılar yaşıyorsunuz. Ben bu binayla ilgili anlatacak olsam herhalde bir saat konuÅŸmam gerekirdi. Deprem olmadan yıkılan bir bina... Bu bina bir örnek teÅŸkil etmeli. 1993'te ruhsatlı bir bina. Devlete göre bu bina saÄŸlam, devlete göre bu bina iskan edilebilir, kullanılabilir. Her ÅŸeyi dört dörtlük anlamındadır. Ä°ÅŸte hep onu ifade ediyoruz. 99'dan önce 97 deprem yönetmeliÄŸi vardı, o yönetmelik deÄŸiÅŸti. Yeni kabullere göre 2000'den önce yapılmış binaların büyük bir çoÄŸunluÄŸu çürük. Bu sadece Ä°stanbul için deÄŸil. Tüm Marmara, Türkiye için. Biz Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm için ciddi anlamda mücadele ediyoruz. Ä°ÅŸte yaÅŸanan bu olay, halkımızın bize destek vermesi, bütün partilerin STK'ların çürük binaların yeniden yıkılıp yapılmasıyla iglili bir araya gelmesini arzu ediyorum. Ben 16 yıldır kentsel dönüşüm çalışmasını sürdürmeye çalışan birisi olarak karşılaÅŸtığım zorlukları biliyorum."

Zeytinburnu Belediye Başkanı'ndan çöken bina açıklaması

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.