Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Esed Rejimi Kendi Heyetini Vurdu'

Beşşar Esed güçleri, direnişçilerin denetiminde bulunan ve Şam’ın su ihtiyaçlarının büyük kısmını karşılayan Barada Vadisi’ndeki su krizini çözmek için bölgeye giren kendi heyetinin konvoyunu vurdu.



Al Jazeera’ye bilgi veren kaynaklar, Åžam Kırsalı Ä°li Valisi Özel Kalemi’nin baÅŸkanlığında olan ve bölgenin bazı önde gelen isimlerinin de olduÄŸu heyetin direnişçilerle anlaÅŸarak perÅŸembe günü bölgeye girdiÄŸini belirtti. Ancak BeÅŸÅŸar Esed rejimi, hizmet dışı kalan su tesisine yakın bir noktada bulunan heyetin araç konvoyunu hedef aldı.

Al Jazeera’nin direniÅŸ kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, heyetin su tesisine rejimin bayrağını çekmesi konusunda anlaÅŸma saÄŸlanmıştı. Bu adım gerçekleÅŸtikten sonra onarım ekipleri, hizmet dışı kalan su tesisine girecekti.

Ancak Barada Vadisi’nin tepelerinde bulunan rejimin askerî noktaları, su tesisine ulaÅŸan heyetin araç konvoyunu hedef aldı.

Saldırı sonucunda konvoyda bazı araçlar hasar gördü. Bu, heyetin bölgeden çıkışını bir süreliğine engelledi. Bombardımanın sürdüğü süre içinde heyet güvenli bir yerde tutuldu, daha sonra ise direnişçilerin denetimindeki bölgeden çıkışı sağlandı.

Direnişçiler, rejimin kendi heyetini vurup direnişçileri suçlamak istediğini iddia etti. Rejimden konuyla ilgili bir açıklama henüz gelmedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.