Sosyal Medya

Güncel

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ''Yılanla çuvala girmeyin''

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, PKK'nın uzantısı olan PYD/YPG'nin terör örgütü olduğunu, terör örgütüyle iş birliği yapmanın meşru görülemeyeceğini söylemeye devam edeceklerini, bu konuda müttefik ülkeleri ikna etmek için her türlü gayreti göstereceklerini belirtti.



Ankara'daki 9. Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmada 'bazı NATO üyesi ülkelerin Türkiye için büyük tehdit oluşturan terör örgütlerine müsamahakar yaklaşımda bulunduğunu' hatırlatan Işık, teröristlere destek veren ABD'yi 'yılanla aynı çuvala girmemesi' yönünde uyararak şunları söyledi:

USANMADAN ANLATACAÄžIZ

“Senin teröristin, benim teröristim ayrımının ne kadar büyük felaketlere yol açacağını bıkmadan, usanmadan anlatmaya devam edeceÄŸiz. Ä°ÅŸine geldiÄŸi zaman bir örgütün 'terör örgütü', iÅŸine gelmediÄŸi zaman 'Hayır, bu terör örgütü deÄŸildir' diye, bu çifte standartlı yaklaşımı Türkiye olarak kabul etmediÄŸimizi söylemeye devam edeceÄŸiz. Bölgede PKK'nın uzantısı olan PYD/YPG'nin terör örgütü olduÄŸunu, terör örgütüyle iÅŸbirliÄŸi yapmanın hangi gerekçeyle olursa olsun meÅŸru görülemeyeceÄŸini ve yılanla çuvala girmek olduÄŸunu söylemeye devam edeceÄŸiz.”

UMARIM KULAK VERÄ°R

“Ãœmit ediyoruz baÅŸta, ABD'de 20 Ocak'ta görev devralacak Sayın Trump ve yönetimi, bu noktada Türkiye'nin sesine kulak verir ve ABD bir yanlıştan daha fazla zaman kaybetmeden döner. Zararın neresinden dönülürse kârdır. Batı medyasında Türkiye karşıtı sistematik bir algı operasyonu yürütülüyor. Türkiye NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip önemli bir üyesidir. Türkiye NATO'ya verdiÄŸi tüm taahhütlerine baÄŸlıdır. Rusya ile iliÅŸkilerimizin geliÅŸiyor olması, 'NATO ile baÄŸlarımızın zayıflayacağı' anlamına gelmez.”

ELEÅžTÄ°RÄ°RÄ°Z

“NATO ile yolumuza devam edeceÄŸiz. Türkiye'den kaynaklanan bir sorun bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olmayacak. Ama Türkiye'ye karşı taahhütlerini yerine getirmediÄŸi için NATO'yu eleÅŸtirme hakkımızı saklı tutuyoruz. 'DEAÅž ile mücadele edeceÄŸiz' diye bölgede kuvvet konuÅŸlandıran NATO üyesi ülkeler baÅŸta olmak üzere ülkeler, Türkiye'nin DEAÅž ile mücadelesine destek vermezse biz bunu eleÅŸtirme hakkına sahibiz.”

FETÖ tehlikesi geçmedi

DEAÅž ve PKK ile mücadele eden Türkiye'nin karşısına bir de FETÖ belasının çıkarıldığını belirten Fikri Işık, “Bölgesel geliÅŸmelerde Türkiye'nin etkisinin minimize edilmesi için bu terör örgütlerinin yeterince misyon ifa etmediÄŸini düşünenler başımıza bir de FETÖ belasını sardılar. Devletimizin içerisinde uzun yıllara dayanan örgütlenmesini artık görünür hale getirdiler ve 15 Temmuz gecesi de bir hain darbe giriÅŸimini baÅŸlattılar. GiriÅŸim bertaraf edildi. Bugün için FETÖ'nün beli kırıldı diyebiliriz. Ancak FETÖ tehlikesi tamamen geçmiÅŸtir demek için daha erken. Sadece Türkiye'de deÄŸil, dünyanın her yerinde FETÖ ile mücadeleyi devletin beka mücadelesi olarak görüyoruz. Hiçbir ülkede FETÖ'ye müsamahakar bir yaklaşımı asla kabul edemeyiz” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.