Sosyal Medya

Güncel

Bu bir şaka mı yoksa CENTCOM aklını mı yitirdi?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’dan uyarı yedi: “Bu bir şaka mı yoksa CENTCOM aklını mı yitirdi? Teröristleri meşrulaştırma çabasına son verin”



Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD/YPG'ye yıllardır silah, cephane ve eÄŸitim desteÄŸi veren ABD, 'sahadaki müttefiki' olarak gördüğü örgüte desteÄŸini bir adım ileri taşıdı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), büyük bölümünü Suriye PKK'sının oluÅŸturduÄŸu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), 'PKK ile iliÅŸkimiz yok' iddiasını Twitter hesabından paylaÅŸarak PYD'ye destek verdi. Açıklamanın üstüne de “SDG, PKK ile herhangi bir bağının veya iliÅŸkisinin olmadığını onaylıyor” ifadelerine yer veren Amerikan ordusu, bu sefer açıkça PYD'nin sözcülüğüne soyundu. Skandal tavra ve küstah CENTCOM paylaşımına cevap, CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın'dan geldi.
 



CENTCOM AKLINI MI YÄ°TÄ°RDÄ°

ABD'nin PKK/PYD'yi perdelemek için kılıf olarak sahaya sürdüğü SDG'nin 'terör örgütüyle bir iliÅŸkisi olmadığı' yönünde CENTCOM iddiasına tepki gösteren Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bu bir ÅŸaka mı yoksa CENTCOM aklını mı yitirdi, buna kimsenin inanacağını düşünüyor musunuz? ABD terörist grubu meÅŸrulaÅŸtırma çabasına son vermeli” dedi. Ankara'nın aksi yöndeki uyarılarına raÄŸmen terör örgütünü 'legalleÅŸtirme' adımlarından vazgeçmeyen Obama yönetimi, Suriye'deki ateÅŸkes sürecinde ve Astana'da kurulacak çözüm masasında PKK/PYD'nin de bulunması gerektiÄŸi mesajı vermiÅŸti.

 



KORİDOR PROJESİ ÇÖPE

Obama yönetiminin Suriye'de 12 Ekim 2015'ten buyana kullanıma soktuğu SDG, tepeden tırnağa PKK'lı teröristlerden müteşekkil durumda. Pentagon, kendine bağlı birkaç küçük grubu da PKK/PYD'nin etrafında biraraya getirerek terör örgütüne 'SDG' kılıfıyla olumlu imaj verme çabasına girişti. ABD, SDG'nin ilan edilmesinden sonra PKK'ya yardımlarını hızla artırdı. Obama yönetimi, askeri yardımlarını PKK'ya değil SDG'ye yaptıklarını öne sürerek, Türkiye'nin tepkilerini önlemeye çalıştı. Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca hakimiyet kuşağı oluşturmak isteyen örgüt, ABD'nin kesintisiz ve yoğun hava desteğiyle Fırat'ın batısına yöneldi ve Münbiç'i de ele geçirdi. Örgütün (ve ABD'nin) temel amacı Suriye kuzeyinde Kobani ile sözde Afrin kantonunu birleştirip Türkiye'nin güneyinde bir terör hattı oluşturmak ve Türkiye'nin Ortadoğu halklarıyla bağlantısını kesmek. 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı bu planı büyük ölçüde boşa çıkardı. Stratejik ilçe Bab'ın tamamen ele geçirilmesiyle birlikte terör koridoru projesi de bütünüyle çöpe gidecek.,

 


* ABD ordusunun aklamaya çalıştığı SDG, PKK'nın Suriye'deki militan ve yönetici tabanına dayanıyor.
* SDG içindeki Arap savaşçı sayısı oldukça az düzeyde.
* PKK, SDG'nin yönetimine tümüyle hakim.
* PKK'nın tüm ideolojik propagandaları SDG içinde yürütülüyor.
* SDG'nin hakim olduğu iddia edilen bölgede PKK unsurları kimlik dağıtıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.