Sosyal Medya

Güncel

Anayasa değişikliği teklifinin 1. turunda, 7. madde görüşmelerine geçildi

TBMM'de başlayan anayasa değişiklik görüşmeleri devam ediyor. 18 maddelik değişiklik teklifinin ilk 5 maddesi kabul edilirken, TBMM'de yapılan görüşmelerde 6. madde 343 'Evet' oyu ile kabul edildi. Altıncı madde için 137 ret oyu kullanıldı. Kabul edilen 6. madde Meclis'in denetim yetkilerini düzenliyor. Meclis 7. maddenin görüşmelerine başladı.



NELER YAÅžANDI?
TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişikliği teklifinin 1. turunda, altıncı maddenin gizli oylamasına geçildi.
 
Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, gizli oylamanın nasıl yapılacağına ilişkin bilgileri verdi. Ardından milletvekillerinin isimleri okunarak, altıncı madde için gizli oylama başlatıldı.
 
ENGEL YOK
Madde üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin milletin gözü önünde cereyan ettiğini söyledi.
 
"OHAL döneminde anayasa değişikliği görüşülemez, Meclis çalışamaz, Meclis kapatılır gibi bir kural mı var?" diye soran Bozdağ, Meclisin her şart altında çalışmakla vazifeli olduğunu, Türkiye'de anayasa yapmaya engel durum bulunmadığını ifade etti.
 
OLMAYAN SORUMLULUK KONULUYOR
Teklifin, yasamanın denetimini ortadan kaldırmadığını, daha etkin ve güçlü hale getirdiğini belirten Bozdağ, "Olmayan siyasi sorumluluk ilk defa anayasaya konuluyor. Cumhurbaşkanın tüm eylemleri yargı denetimine açılıyor." değerlendirmesinde bulundu.
 
Bozdağ, oylamaların anayasa uygun gerçekleştirildiğini, bu konuyla ilgili ihtilafların tespitinin divan tarafından yapılması gerektiğini kaydetti.
 
TBMM/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.